Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

10 dagen door Europa, het strategische reisspel

10 dagen door Europa, het strategische reisspel 13 december 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

10 Dagen door Europa - het Bordspel

Heb jij altijd al eens een reis door Europa willen maken? De leukste citytrips te voet, per vliegtuig of per boot? Alle hotspots en bijzonder mooie plekjes ontdekken? Je kunt alvast verder fantaseren over jouw ultieme trip tijdens het spelen van het spel 10 dagen door Europa van Megableu!

Op weg door Europa in 10 dagen!

Er valt ontzettend veel te ontdekken in Europa. Superleuk om zelf te doen, maar als dat even niet kan dan is het bordspel 10 dagen door Europa een goede afleiding. Veel wegen (of vliegtuigen of boten) leiden naar succes in dit uitdagende reisspel. Het enige wat jij hoeft te doen? De juiste kaarten te vinden. Wissel je kaarten slim en vind jouw 10-daagse reis door Europa om te winnen.

10 Dagen door Europa van Megableu

De inhoud

Het bordspel 10 dagen door Europa bevat uiteraard een speelbord, maar daarnaast ook 52 landen kaarten, 19 transportkaarten, 4 sets met kaartenhouders, plastic bakje voor de aflegkaarten en de spelregels. Geen 100 verschillende spelonderdelen, maar heel simpel een bord en kaarten.

De inhoud

Hoe werkt 10 dagen door Europa?

Weinig onderdelen, weinig regels en toch een uitdagend bordspel! Om te beginnen leg je het speelbord in het midden van de tafel. Mocht je met kinderen spelen dan is het handig als zij goed kunnen lezen welke landen waar liggen. Vervolgens nemen alle spelers twee kaartenhouders voor zich (nummer 1 t/m 10). Alle kaarten worden geschud en in het midden van de tafel gelegd.

Het is tijd om de houders te vullen. Om en om pakt iedereen een kaart van de gedekte stapel. Je hebt nu een landenkaart, vliegtuig of oceaan in je handen. Deze plaats je op de houders in één van de vakjes. De nummers staan voor de dagen in je reis. Plaats je een kaart in vakje 4, dan is dat het land dat je op dag 4 van de reis bezoekt. Op deze manier plaatsen alle spelers 10 kaarten in de houder. De overige kaarten worden in de kaartenhouder gelegd. Daar maak je één gedekte stapel en in de overige drie vakjes leg je wel een kaart. Deze pak je van de gedekte stapel en leg je open in de vakjes.

10 Dagen door Europa

Je hebt nu een kaartenhouder vol met kaarten, maar wat is precies de bedoeling? Hoe win je het spel 10 dagen door Europa? Dit doe je door een reis te maken van landen die aan elkaar grenzen. Heb jij op dag 1 Nederland staan, dan zou een optie voor dag twee België of Duitsland kunnen zijn. Maar aan die kaart moet je dan wel zien te komen.

10 Dagen door Europa - het Bordspel

Dit doe je door, tijdens jouw beurt, een kaart te pakken. In de kaartenhouder liggen de gedekte kaarten en de drie open kaarten. Hier pak je een kaart, aan jou de keuze of dit een open of gedekte kaart is. En deze kaart plaats je op je houder. Je wisselt de kaart dus met een kaart die al op je houder staat. En die kaart van je houder leg je af. Op deze manier probeer jij jouw 10-daagse reis te plannen.

Van de meeste landenkaarten is er maar één in het spel, van sommige twee. Een reis plannen is dus nog niet zo eenvoudig! Gelukkig kan je ook gebruik maken van het vliegtuig. Heb jij een gele landenkaart, dan mag je daarnaast een geel vliegtuig plaatsen én daar weer naast weer een geel land. Op die manier vlieg je bijvoorbeeld van Spanje naar Griekenland. En op deze manier kan je ook gebruik maken van de Oceaan kaarten om per boot/schip een ander land te bezoeken.

10 Dagen door Europa

Ben jij de eerste die een 10-daagse reis volgens de spelregels in je houder plaatst? Dan ben jij de winnaar!

Wat vinden wij van het spel?

Samen met Fenna (8) heb ik 10 dagen door Europa van Megableu getest. En ik vind het een heerlijk spel! Weinig onderdelen, simpele regels en toch een tactisch en uitdagend spel. Zelfs Fenna heeft zich prima vermaakt, ondanks dat ze het wel nog lastig vond. Maar dit is ook niet raar, want het spel is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar oud. Maar samen hebben we een oefenpotje gespeeld om vervolgens heel enthousiast een tweede ronde te spelen.

Gewonnen

Het voordeel van het bordspel 10 dagen door Europa is dan ook dat het elke ronde weer anders is en gemiddeld 30 minuten duurt. Een mooie doorlooptijd voor een spelletje tijdens een spelletjesavond. Als logisch denken helemaal je ding is, je van reizen én van spelletjes houdt. Dan is 10 dagen door Europa echt iets voor jou! Hier gaat hij op de plank bij mijn andere favorieten spellen.

Ook leuk om te lezen: Drijfzand, spring en slinger door de jungle

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.