Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

5 Seconden bordspel | Plezier voor de hele familie

5 Seconden bordspel | Plezier voor de hele familie 13 mei 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

5 Seconden bordspel

Eén van mijn favoriete dingen om op YouTube te kijken is 5 second rule van Ellen. De Amerikaanse talkshowhost speelt het spel met beroemdheden, zoals Adele. De opzet is simpel. Je krijgt om de beurt een opdracht en je moet binnen vijf seconden drie antwoorden geven. Dus bijvoorbeeld: noem drie dingen die je meeneemt naar het strand. En dan kan het antwoord zijn: handdoek, zonnebrand en een strandbal. En wat ontdekte ik onlangs? Er is ook een bordspel van!! Hoe leuk is dat! Het 5 seconden bordspel is uitgegeven door Megableu en is geschikt voor de hele familie. Wij mochten het proberen en vandaag lees je onze bevindingen.

5 Seconden bordspel

De basis van het 5 Seconden bordspel is simpel. Beantwoord zoveel mogelijk vragen goed en bereik zo als eerste de finish. Er zijn verschillende versies van het spel. Wij hebben het familiespel getest, maar er is bijvoorbeeld ook een uncensored versie voor alleen volwassenen. In het familiespel zit een set speciaal voor kinderen jonger dan 8. De spelers moeten om de beurt drie antwoorden geven. Dus de ene speler pakt een kaartje en leest die voor, voor de volgende speler, enzovoort. Je hebt slechts vijf seconden om antwoord te geven. De tijd wordt aangegeven door een soort zandloper die je omdraait. Je kunt verschillende sets vragen spelen (allemaal een eigen kleur) en een junior editie dus. Die is uiteraard wat makkelijker en heeft vragen als ‘Noem drie kleuren’. Mocht je een vraag niet weten, kun je een wissel- of paskaart inzetten. Heb je de antwoorden goed? Dan mag jouw pion een stapje verder op het speelbord.

Wat vinden wij van het spel?

Wij spelen dit spel thuis geregeld met z’n vieren. Ons zoontje is 7 en kan al goed lezen, maar onze dochter van 5 nog niet. Ze kan dus zelf nog niet een kaartje voorlezen voor de speler na haar, maar dat doen wij dan gewoon voor haar. Verder is het echt heel goed te spelen met zulke jonge kinderen. We spelen dan uiteraard de groene set kaarten. Dit zijn zeer toegankelijke vragen en zelfs voor een kind van 5 al goed te doen over het algemeen. Ik was bang dat de kinderen misschien in de stress zouden schieten van de timer en het feit dat het maar vijf seconden mag duren. Maar mijn angst was onterecht want ze zijn ontzettend snel. De kinderen vinden het een ontzettend leuk spel en genieten ervan als ze het antwoord goed hebben en mijn en ik lopen te klungelen als we een vraag niet weten. Ik kan niet anders zeggen dan dat het gewoon een heel erg leuk spel is, dat hier zeker nog vaak op tafel gaat komen!

Meer Megableu? Ken je Tekenneus al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.