Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Aan de slag met Ministeck

Aan de slag met Ministeck 23 juni 202110 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ministeck Ballerina 4-in-1

Soms komt er speelgoed voorbij waarbij ik direct aan vroeger moet denken. Heerlijke nostalgische gevoelens worden opgeroepen, fantastisch! Dit gebeurde dit keer toen wij een doos Ministeck thuisgestuurd kregen. Waar ik er vroeger uren zoet mee kon zijn is het nu de beurt aan Fenna (7 jaar). Wij vertellen je vandaag alles over Ministeck en de Ministeck Ballerina 4-in-1 set!

Wat is Ministeck?

Eerst gaan we even terug in de tijd, want Ministeck werd in 1965 al ontwikkeld en werd in 1997 op de markt gebracht. Die nostalgische gevoelens zijn dus niet zo gek he! Maar wat is Ministeck eigenlijk precies? Ministeck zijn kleine kunststof mozaïeksteentjes waarmee je de mooiste creaties kan maken door deze op een grondplaat te klemmen.

Ministeck

Deze kleine steentjes hebben verschillende vormen, bijvoorbeeld een vierkant steentje met vier pinnen om in de grondplaat te steken. Maar ook een recht deel met drie pinnetjes, een enkel pinnetje of een dubbel pinnetje. Stiekem doet het mij ook een klein beetje denken aan Tetris. Anyway, met deze kleine kunststof onderdelen kan je de mooiste creaties maken. Ministeck is namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. En alle sets bestaan uit de benodigde steentjes, een grondplaat en een aantal voorbeelden zodat je direct aan de slag kan!

Ministeck Ballerina 4-in-1

Wij kregen de Ministeck Ballerina 4-in-1 set toegestuurd zodat Fenna ook kennis kan maken met Ministeck, superleuk! Deze set is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud en bevat maar liefst 800 onderdelen waarmee je 4 verschillende ballerina’s kan maken!

Ministeck Ballerina 4-in-1

De inhoud

In de set vind je dus 800 mozaïeksteentjes, oftewel Ministeck, in verschillende kleuren. Maar daarnaast ook een grondplaat om te bouwen en de instructies. Met deze 800 steentjes kan je 4 verschillende ballerina’s maken.

De inhoud

Hoe werkt het?

De Ministeck Ballerina 4-in-1 bouwset werkt heel eenvoudig! Of je gaat aan de slag en laat je fantasie de vrije loop. Je kan bouwen wat je zelf wil door de steentjes op de grondplaat te plaatsen waar je wil. Of je gebruikt de bijgeleverde voorbeelden. In het laatste geval is het een kwestie van goed kijken en de steentjes op de juiste plek plaatsen. Meer dan dat is het niet! Fenna doet het even voor:

De bouwtekening

Alles begint met het kiezen van de afbeelding die je na wilt maken. Op de bovenstaande afbeelding zie je goed welk steentje je waar moet plaatsen. Bepaal de positie van het eerste steentje en bouwen maar!

Ministeck

Plaats je een steentje verkeerd dan kan je deze eenvoudig weer loshalen. Hiervoor wordt een handige tool bijgeleverd!

Ministeck
De ballerina

Onze ervaring met Ministeck

Na ontvangst van de Ministeck Ballerina 4-in-1 set kwam ik erachter dat Fenna al eens met Ministeck gespeeld bleek te hebben bij een vriendinnetje. Ze was dus direct enthousiast en ging aan de slag. Ze wilde graag één van de ballerina’s namaken, dus pakte ze er een voorbeeld bij. Ze pakte het eerste stukje, begon te tellen op de positie te bepalen en drukte het stukje op de grondplaat.

Ministeck

Moeilijker dan dat is het niet! En voor Fenna (7 jaar) is het ook goed te doen. De onderdelen zijn klein, maar hiermee train je de fijne motoriek, dus dat is alleen maar goed. Het loshalen van verkeerd geplaatste steentjes is soms wat lastig. En na al die jaren vind ik het loshalen van de steentjes voordat je kan bouwen ook nog steeds een gedoe:

Loshalen steentjes

Maar Fenna maakt het allemaal niet uit. Na het maken van de eerste ballerina wilde ze meteen door met de volgende ballerina. Fantastisch om te zien hoe leuk ze Ministeck vindt!

Stiekem stak Fenna haar enthousiasme mij aan! Want ik had er nooit bij stilgestaan dat Ministeck al voor jonge kinderen was, dus mijn eigen ‘oude’ Ministeck had ik nog niet tevoorschijn gehaald. Nu wel dus! Dus hier thuis zijn wij voorlopig nog wel even aan het Ministecken, want we hebben de smaak weer te pakken! En zo zie je maar, mijn Ministeck is uit de jaren ’90 en nog steeds in prima conditie. Net als LEGO is dit speelgoed dat ontzettend lang mee gaat, van generatie op generatie!

Ook leuk om te lezen: Stimuleer de creativiteit van je kind met dit speelgoed!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

10 comments

  1. Super leuk voor de kleinkinderen, pure nostalgie. Zodat zij net als hun papa’s en mama’s uren lang speelplezier kunnen beleven.

  2. Leuk voor mijn kleindochter en petekindje Miley die dit heel graag doet en na anderhalf jaar voor de eerste keer terug bij Oma en Opa mag. ik like wel .FB en Instagram wel geen twitter maar waag toch een kansje

  3. Wat leuk! Ik wist niet eens dat het nog bestond. Ik heb er vroeger veel mee gespeeld. Dit zou ook wel erg leuk zijn voor mijn dochter, daarom loot ik graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.