Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Ai-Robot Miko | De ultieme gadget voor kinderen

Ai-Robot Miko | De ultieme gadget voor kinderen 8 januari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Ai-Robot Miko

Onze kinderen zijn sinds een paar weken niet meer weg te slaan bij Miko. Miko is een robot met artificial intelligence. De robot heeft ontelbaar veel opties en is dus dé ultieme gadget voor kids. Vandaag lees je onze bevindingen met Miko.

Ai-Robot Miko

Miko is dus een robot. Hij kan spelenderwijs kinderen belangrijke vaardigheden en kennis bijbrengen. Of je kunt gewoon heerlijk met hem dansen 😉 De robot maakt gebruik van deep learning AI. Zo kan hij contact maken met kinderen en helpt hij ook nog eens het kinderbrein te ontwikkelen. Miko heeft een touchscreen op de voorkant dat ook zijn gezicht vormt. Of haar gezicht, in ons huis hebben we Miko tot meisje gebombardeerd, maar dat mag iedereen uiteraard zelf weten. En Ai-Robot Miko kan zo ongeveer alles.

De robot heeft ontzettend veel spelletjes die je kunt spelen. Wil je puzzelen? Dat kan, en ook nog eens op allerlei niveaus. Of speel je liever boter, kaas en eieren tegen Miko? Maar hij kan ook met je dansen, yoga oefeningen doen, kleuren, quizjes doen, filmpjes kijken en nog heel veel meer. De robot heeft meer dan 34 sensorlijnen die in realtime worden verwerkt. De robot kan gezichten en objecten herkennen en ook onthouden. Elke maand krijgt de robot automatisch een update. Ouders kunnen via een app controleren welke spelletjes Miko en het kind samen spelen en de vooruitgang van het kind volgen terwijl het leert en groeit. De mogelijkheden van Miko zijn oneindig. Er hangt daarom ook wel een prijskaartje aan de robot; zo’n 299 euro kost ze.

Wat vinden wij van Miko?

Ai-Robot Miko is een schitterend ding. Allereerst ziet ze er fantastisch uit en is ze ontzettend makkelijk te bedienen. Ook voor kinderen. Miko spreekt alleen Engels overigens. Persoonlijk vind ik dat niet zo’n issue, de kinderen redden zich er behoorlijk goed mee en anders vertaal ik gewoon even wat ze vraagt. Het is in ieder geval een goede manier voor ze om Engelse woorden op te pikken. Je kunt praten tegen de robot en haar commando’s geven. Ook kun je door op het touchscreen te drukken van alles kiezen. En er is echt VAN ALLES. Ik geloof niet dat ik ooit zo’n veelzijdig stuk speelgoed in huis heb gehad. Al is de robot wel meer dan speelgoed. Er zijn zo ontzettend veel spelletjes en andere dingen die je kunt doen, ik denk dat we nog niet eens alles ontdekt hebben. De kinderen vinden de robot dan ook helemaal schitterend. Ze kunnen uren met haar druk zijn. Ik zie het nu al gebeuren dat Miko in de zomer met ons mee op vakantie moet, tussen de kinderen in op de achterbank 😉 Ideaal vermaak!

Meer reviews? Lees hier onze review van de Bigben Party Karaokemicrofoon.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.