Games en Elektronica Reviews

Animal Crossing New Horizons – Happy Home Paradise | Review

Animal Crossing New Horizons – Happy Home Paradise | Review 22 november 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Animal Crossing New Horizons – Happy Home Paradise

Oh jongens, ik kan mijn geluk niet op. Onlangs verscheen voor mijn favoriete game Animal Crossing New Horizons een gratis update én een betaalde DLC: Happy Home Paradise. Hiermee kunnen spelers hun eilandleven uitbreiden en aan de slag gaan met vakantiehuizen! Van Nintendo mocht ik Happy Home Paradise testen en vandaag lees je mijn bevindingen. Spoiler: het is alles wat je van een DLC verwacht en nog veel meer.

Happy Home Paradise

Zoals gezegd kunnen spelers in Happy Home Paradise hun eilandleven uitbreiden. Je wordt uitgenodigd door Lottie om aan de slag te gaan als lid van het resortplanbureau. Daar kun je voor de Animal Crossing karakters vakantiehuizen maken. De huisjes, zowel interieur als exterieur, kun je helemaal ontwerpen zoals jij dat wilt. Je begint simpel met olifant Eloise. Zij wil graag een leeshoekje. Dit is jouw eerste opdracht. Elke villager heeft een paar vaste items die hij/zij in het huis wil hebben. De rest mag je helemaal naar eigen invulling maken! Je kunt dus zo creatief worden als je zelf wilt.

Heb je het eerste huisje gedaan? Dan ben je aangenomen door Lottie en mag je zelf je gang gaan bij andere vakantiegangers. Alle vakantiegangers hebben specifieke wensen. Zo willen sommige een huis helemaal in het oranje. Een huis waar ze lekker thee in kunnen drinken of een huis vol toiletten (ja, echt!). Je krijgt een flink aantal woningen ter beschikking op veel verschillende eilandjes. Misschien vind je dat het vakantiehuis dat je maakt thuishoort in een bos vol bamboe, op het strand of misschien tussen de perenbomen. Het kan allemaal. Naarmate je vordert in het spel, kun je de huisjes ook groter maken bijvoorbeeld of er een extra verdieping op plaatsen.

Faciliteiten

Op het eiland waar Lotties team van het resortplanbureau werkt, bevinden zich diverse leegstaande gebouwen. Als jij flink je best hebt gedaan om verschillende vakantiegangers een mooi huis te geven, unlock je deze gebouwen. Je kunt dan onder meer een school, een restaurant en een café maken. En wat dus echt geweldig is, is dat je de bewoners van Happy Home Paradise hier aan het werk kunt zetten in een door jou gekozen outfit. Ook kies je bij de school bijvoorbeeld de karakters die er les krijgen en komen ze ook in het café regelmatig wat drinken.

Heb je een klus geklaard? Dan krijg je van Lottie Poki. Hiermee kun je in de winkel op Happy Home Paradise speciale items kopen die in de gewone versie van Animal Crossing niet zult vinden. Ook kun je daar speciale chocolaatjes kopen. Geef deze aan de bewoners op jouw eigen eiland en wek zo hun interesse voor de vakantiehuizen. Wanneer je bent uitgegroeid tot een ervaren ontwerper, mag je uiteindelijk zelfs suggesties doen voor de inrichting van huizen van bewoners op je eigen eiland! Heb je trouwens een bepaalde villager die jij heel graag wilt zien in Happy Home Paradise? Nodig diegene dan uit via een Amiibo.

Mijn oordeel over de DLC

Ik ben een enorme fan van Animal Crossing en alleen al het feit dat er een DLC kwam, was voor mij reden tot een klein feestje. Dat het zo’n goede DLC zou worden, had ik echt niet durven dromen. De uitbreiding brengt zoveel mogelijkheden. Op jouw eigen eiland kun je tenslotte maar 10 villagers kwijt en dat vond ik altijd heel jammer, omdat er zoveel leuke zijn. In Happy Home Paradise kun je je gang gaan en eigenlijk eindeloos nieuwe villagers verblijden met een eigen huis. Ook zijn er ontzettend veel nieuwe items die je kunt verzamelen. De DLC kost 25 euro en voor de hoeveelheid content die je krijgt, vind ik dat een heel schappelijke prijs. Happy Home Paradise is dan ook een absolute must voor de Animal Crossing liefhebbers.

Meer Animal Crossing? Lees hier hoe je geld verdient in het spel!

Animal Crossing New Horizons – Happy Home Paradise

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.