Games en Elektronica Reviews

Balan Wonderworld | Kleurrijke platformgame

Balan Wonderworld | Kleurrijke platformgame 31 januari 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Balan Wonderworld

Gamen is een grote hobby van me. Toen ik enige tijd geleden op de trailer van de kleurrijke trailer van Balan Wonderworld stuitte, was ik dan ook op slag verliefd. Dit had zo uit mijn brein kunnen komen. Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om de demo van dit platformspel te spelen. Vandaag lees je mijn bevindingen!

Balan Wonderworld

Eerst even wat algemene info over Balan Wonderworld. De volledige game verschijnt op 26 maart. Maar sinds deze week kun je alvast de demo spelen op bijvoorbeeld Steam. Je kunt de game alleen spelen, maar ook samen met iemand in de lokale coöpmode.

Balan Wonderworld

Wat is de bedoeling? Onder leiding van de raadselachtige maestro genaamd Balan gaan spelers op reis door Wonderworld. Daar kunnen spelers zich springend, klimmend, vliegend, beukend en op andere manieren verplaatsen door unieke gebieden en onderweg meer dan 80 unieke kostuums verzamelen. Elk kostuum brengt zijn eigen speciale kracht met zich mee. Zo is er het Rail Runner-kostuum dat spelers in bepaalde gebieden treinrails laat plaatsen om snel over grote afstanden en voorbij obstakels te kunnen reizen.

De game verschijnt op de Nintendo Switch, PS 4 en 5, Xbox One, Xbox Series S|X en Steam.

Balan Wonderworld

Demo

Zoals gezegd is er inmiddels een gratis demo te downloaden. Hierin kun je een deel van het spel spelen. Aan het begin kies je of je met Leo of Emma wilt spelen. Samen kan dus ook. Ik koos voor Emma en ging de Wonderworld in. Het is de bedoeling dat je een boer helpt. Ondertussen kun je dus allerlei kostuums verzamelen. Die hebben allemaal hun eigen krachten. Onderweg moet je ook wat puzzelachtige elementen oplossen om verder te komen.

Balan Wonderworld

Laat ik met het positieve beginnen: de cutscènes zijn fantastisch. De hele stijl van de game is fantastisch. Ook het idee dat je steeds verschillende kostuums verzamelt is erg leuk. Dit gaat later in de volledige game ongetwijfeld een grote rol spelen in het oplossen van de puzzels onderweg.

Qua gameplay valt er nog wel wat te verbeteren voor de game daadwerkelijk gereleased wordt. Ik had ook enorme last van de camera. Soms wordt het camerabeeld voor je bepaald en kun je niets doen. En soms moet je het wel zelf bepalen. Dat maakt het erg verwarrend.

Balan Wonderworld

Ondanks dat de demo van Balan Wonderworld zeker niet perfect was en er qua gameplay nog het één en ander moet verbeteren, ben ik erg benieuwd naar de volledige game. De stijl en de charme van de game hebben me toch nieuwsgierig gemaakt!

Balan Wonderworld

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.