Reviews Spellen en Puzzels

Calico | Maak de mooiste quilt

Calico | Maak de mooiste quilt 2 mei 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Calico

Een mooi, kleurrijk spel dat helemaal draait om katten en quilts! Dat is het spel Calico van White Goblin Games. Wij mochten het alvast testen en vandaag lees je onze bevindingen!

Inhoud van het spel

 • 4 quilt spelersborden
 • 108 lapjestegels
 • 80 katfiches
 • 52 knoopfiches
 • 24 opdrachttegels
 • 5 dubbelzijdige kat scoretegels
 • 6 zwart-witte lapjestegels
 • scoreblok
 • stoffen tegelzak
 • quiltmeester medaille
 • 1 knoop scoretegel spelregels
Calico

Calico

In Calico krijg je allemaal een eigen quilt. Dat is jouw spelersbord. Aan jou de taak om deze zo goed mogelijk te vullen om zo zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Je kunt Calico alleen spelen of met maximaal drie anderen. Een spelletje duurt ongeveer 45 minuten. Iedereen heeft op zijn speelbord drie opdrachtegels. Hiermee kun je punten verdienen. De opdrachten zijn bijvoorbeeld om om de opdrachttegel heen 6 tegels te leggen van verschillende kleuren of verschillende patronen. Heb je de opdracht aan het einde voltooid? Dan krijg je punten.

Maar zo simpel is het uiteraard niet. Je kunt op veel meer manieren punten verdienen. Als je drie of meer tegels van dezelfde kleur aan elkaar legt, kun je een knoop verdienen in die kleur. De knopen zie je op de foto hierboven. Heb jij drie roze bijvoorbeeld? Dan mag je een roze bloemetje op jouw quiltbord leggen. Heb je alle knopen van alle kleuren verzameld? Dan krijg je een regenboog. Alle knopen zijn aan het einde ook weer punten waard. En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid om katten te verzamelen! Er staat uiteraard niet voor niets een grote kat op de voorkant van de doos.

De katten hebben allemaal een eigen voorkeur voor een patroon. De patroontegels verdeel je elke keer aan het begin van het spel, dus dit is ieder spel anders. Maar stel kat Batman wil het liefste op een quilt liggen met drie bloemetjestegels aan elkaar (zoals hieronder op de foto), dan mag je hem op jouw speelbord leggen als je dat hebt bereikt. Ook voor katten krijg je aan het einde van het spel punten. Er zijn ook weer allerlei verschillende soorten katten met verschillende voorkeuren, waardoor er ontzettend veel variaties van het spel zijn die je kunt spelen.

Calico

Vind je alleen losse spelletjes spelen niet genoeg? Met de bijgevoegde prestatieladder kun je ook alleen of met elkaar de uitdaging aangaan. Voltooi bepaalde opdrachten om zo quiltmeester te worden! In deze uitdaging (3 modules) vind je in totaal 30 verschillende opdrachten die je kunt voltooien.

Wat vinden wij van het spel?

Calico is een spel dat er qua vormgeving heerlijk fris en vrolijk uitziet. Het lijkt op het eerste gezicht simpel, maar dat is het zeker niet. Er zijn meerdere manieren om punten te verdienen, maar deze kunnen flink tegenstrijdig zijn aan elkaar. Dit levert flinke breinbrekers op. Want ga je voor de opdrachttegels? Of wil je toch zoveel mogelijk punten verdienen door knopen en katten te verzamelen? Al met al is het een tof spel dat op verschillende manieren en verschillende niveaus gespeeld kan worden.

Calico

Meer White Goblin Games? Ken je Tiny Towns al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.