Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Chicken Shuffle van SmartGames | Review

Chicken Shuffle van SmartGames | Review 14 augustus 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Chicken Shuffle van SmartGames

Spelen en tegelijkertijd leren, ik vind he fantastisch. Voor mezelf, maar ik vind het nog leuker voor kinderen. En daarom zijn wij hier in huis gek op de educatieve spellen van SmartGames. Onlangs hebben wij een nieuw spel aan onze spellenverzameling toegevoegd, dit keer het spel: Chicken Shuffle van SmartGames!

Chicken Shuffle van SmartGames

Bij het educatieve spel Chicken Shuffle van SmartGames draait alles om het verstoppen van eieren. Er is heel wat gekakel op de boerderij want alle kippen willen op haar eieren broeden, maar dat is niet zo eenvoudig. Schuif de koppen door elkaar zodat er op elk ei een kip zit!

Chicken Shuffle is een superleuk spel waarbij je goed moet nadenken! Verschuif de puzzelstukken dus niet als een kip zonder kop, maar denk goed na over je volgende zet.

De inhoud

De educatieve spellen van SmartGames zijn bijna altijd allemaal heel compact. Ook bij dit spel is dit het geval. Het spel zit in een doosje met schuifbare kippen, daarnaast zitten er 48 opdrachten in het spel en natuurlijk de spelregels.

Chicken Shuffle

Hoe werkt het spel?

Fenna (7 jaar) kocht Chicken Shuffle omdat ze gek is op spelletjes. Spelletjes om samen te spelen, maar ook spelletjes om in haar eentje te spelen. Samen hebben we Chicken Shuffle van SmartGames getest! Eigenlijk heb ik haar alleen even geholpen met een kleine uitleg en ze begreep het spel direct!

Educatieve spellen van SmartGames

Je kiest één van de 48 opdrachten en plaatst deze in het doosje. Op de opdrachtenkaart zijn eieren zichtbaar en het is de bedoeling dat je alle kippen op een ei schuift. Een kwestie van schuiven en goed nadenken dus. Weet je even niet wat de oplossing van de opdracht is dan kan je deze terugvinden achterin het boekje met spelregels.

Wat vinden wij van Chicken Shuffle?

Chicken Shuffle van SmartGames is volgens Fenna ontzettend leuk! Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud, met haar 7 jaar is Fenna dus de ideale tester. Ze vindt het spel erg leuk, maar dat kwam wel pas na een aantal opdrachten. De eerste opdrachten vond ze te makkelijk, toen het lastiger werd vond ze het direct leuker!

Chicken Shuffle

Ook leuk om te lezen: Apple Twist van SmartGames

Het schuiven van de kippen gaat over het algemeen vrij eenvoudig, dus daar hebben kinderen geen hulp bij nodig. Je bergt het spel ook heel makkelijk op (met of zonder de originele doos) en het is dus heel handig om mee te nemen, Als je een lange autorit voor de boeg hebt dan is dit spel ideaal!

Ps. Wist je dat er ook een Chicken Shuffle Junior is, speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar oud!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.