999 Games Reviews Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Chronicles of Crime 1400 | Review

Chronicles of Crime 1400 | Review 2 februari 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Chronicles of Crime 1400 - Escape Spel - 999Games

Kruip in de huid van ridder Abalard Lavel en help mysterieuze misdaden oplossen! Dat klonk mij als muziek in de oren, want als je vaker artikelen leest op onze website dan weet je ongetwijfeld dat ik gek ben op escape rooms en escape spellen! Mysteries oplossen is echt iets voor mij Daarom vertellen ik je vandaag alles over Chronicles of Crime 1400 van 999Games!

Chronicles of Crime 1400

In de Chronicles of Crime 1400 draait het dus om de ridder Abalard Lavel. Deze ridder neemt je mee terug naar de de late Middeleeuwen in Parijs. Een tijd waarin veel mysteries opgelost moeten worden, dus er is werk aan de winkel. Samen met profetische dromen, informatie van slimme familieleden en jouw trouwe viervoeter ga jij deze mysteries oplossen.

Chronicle of Crime 1400 van 999Games

Wij mochten het spel testen en vertellen je hoe het werkt!

De inhoud

Chronicles of Crime 1400 heeft een aantal eenvoudige spelonderdelen. Eenvoudig, maar zoals ik ben gewend van de spellen van 999Games weer heel mooi geïllustreerd en van goede kwaliteit! In dit geval heb je te maken met een bewijzentableau, 30 karakterkaarten, 15 bijzondere voorwerpkaarten, 38 bewijscategoriekaarten, 1 hondkaart, 7 dubbelzijdige locatietableaus, 20 vidioenkaarten,1 thuislocatietableau en de spelregels.

De inhoud

Daarnaast heb je ook nog een mobiele telefoon of tablet nodig.

Hoe werkt Chronicles of Crime 1400?

Chronicles of Crime 1400 van 999Games speel je met alle onderdelen uit de doos een een app op je mobiele telefoon of tablet. De app met de naam Chronicles of Crime is te downloaden in zowel de App Store als op Google Play. Maar voordat je de app opent tref je een aantal voorbereidingen:

  • Leg het bewijzentableau midden op tafel
  • Leg het thuistableau op tafel
  • Leg de karakter- en bijzondere voorwerpen kaarten gedekt naast het bewijzentableau
  • Leg de bewijscategoriekaarten open op tafel evenals de hondkaart
  • En leg de visioenkaarten gedekt op tafel

Het is tijd om te beginnen. Open de app en selecteer een spel. Je kan kiezen uit de Tutorial en 4 andere mysteries, waarbij het uiteraard is aan te raden om te starten met de Tutorial. De Tutorial leert je namelijk stap voor stap hoe je de mysterieus gaat oplossen.

Chronicle of Crime 1400 - de mobiele app

Het spel wijst zich vervolgens van zelf. Alle kaarten hebben nummers en QR-codes en stap voor stap krijgt het mysterie vorm. Zo speelt de Tutorial zich af bij twee mensen thuis, deze twee personen plaats je op de juiste locatie:

Plaats de personen op de juiste locatie

Vervolgens kom je tijdens je onderzoek voorwerpen tegen die je nodig hebt. Het is overigens wel even goed puzzelen welke voorwerpen als bewijs dienen tijdens het mysterie. Het zijn er nogal wat namelijk!

Bewijskaarten

Maar als je de bewijzen eenmaal hebt dan leg je ook deze op het tableau. Zo krijg je al snel een overzicht van het mysterie door de kaarten die je hebt geplaatst. En dit helpt je bij het oplossen van de mysteries!

Chronicles of Crime 1400

De app in combinatie met het scannen van QR-codes zorgt ervoor dat je het mysterie gaat ontrafelen. Klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Gelukkig kan je de hond en je familieleden om hulp vragen. Het enige nadeel? Het kost je tijd! Want er zit ook een tijdelement aan Chronicles of Crime 1400, elke kaart die je scant of locatie die je bezoekt zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt. En je snapt het vast, hoe sneller je bent hoe meer punten je uiteindelijk verdient!

Wat vinden wij van het spel?

Zoals altijd waren we weer onder de indruk van de opmaak van het spel. En daarnaast ook direct enthousiast over de app en de qr-codes. Waar bij sommige spellen de QR-codes nogal lastig te scannen zijn, in het spel Chronicles of Crime 1400 is dit geen probleem.

In het begin lijkt het (maar dat komt ook door de Tutorial) dat je aan de hand wordt meegenomen, daarna niet meer! Dan is het echt zelf op zoek naar bewijs, getuigen en de juiste locaties. En ook locaties onderzoeken is heel leuk! Ga dan maar even staan, want je hebt je telefoon of tablet nodig om 360 graden te draaien om een locatie volledig te kunnen onderzoeken. En alle elementen uit de Middeleeuwen komen hierin terug.

Chronicles of Crime 1400 - Escape Spel - 999Games

Wat ons betreft is dit spel echt een aanrader, zelfs om lekker in je eentje mee aan de slag te gaan! Het spel is te spelen met 1 tot 6 spelers en geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar oud. Eén spel duurt zo’n 60 tot 90 minuten. Met alle spellen ben je dus wel even zoet!

Ook leuk om te lezen: Paleo | Niet tegen elkaar spelen, maar samen!

Kennen jullie het spel Chronicles of Crime 1400 van 999Games al?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.