Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Code van Coppens, het escape spel | Review

Code van Coppens, het escape spel | Review 28 januari 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Code van Coppens - Escape Room Game

Kennen jullie het televisieprogramma Code van Coppens al? In dit programma draait het allemaal om het ontsnappen uit een Escape Room! En van dit bekende televisieprogramma is ook een spel op de markt gebracht, wij vertellen je vandaag alles over Code van Coppens het escape spel!

Code van Coppens op televisie

Even terug naar het televisieprogramma. Misschien ken je het namelijk helemaal niet, Code van Coppens is van oorsprong een Belgisch programma. En sinds 3 januari 2021 wordt het ook in Nederland uitgezonden. Elke week ontsnappen er twee duo’s van bekende Nederlanders uit een spectaculaire escape room. Achter de schermen worden ze begeleid door de Belgische broers Staf en Mathias Coppens.

Tijdens het programma zie je ook hoe bepaalde onderdelen uit de escape room zijn opgebouwd en krijg je uitleg over de opdrachten. Erg leuk programma om te kijken!

Code van Coppens, het escape spel

Dan door naar het escape spel de Code van Coppens! De broers Coppens hebben niet alleen een televisieprogramma maar ook een heus escape spel ontwikkeld. Zo kan jij thuis ook aan de slag met puzzels en opdrachten. Kraak de code van Coppens vanuit jouw woonkamer. Wij mochten het spel testen en vertellen je er meer over!

Code van Coppens - Escape Room Game

De inhoud

De inhoud van het spel is heel eenvoudig. Je hebt een spelbord, pionnen, een klok, de spelregels en speelkaarten in verschillende kleuren. Verder heb je hier je telefoon bij nodig en je bent klaar om te beginnen!

Code van Coppens -  De inhoud

Hoe werkt het?

De handleiding is maar kort en de werking van de Code van Coppens is eenvoudig! Het spel start je door de rode en groene kaarten in de doos te leggen, het gaat in eerste instantie om de blauwe kaarten. Alle kaarten zijn genummerd en je begint met kaart 1. Hierop scan je de QR code en zo start het spel!

Code van Coppens - de mobiele app

Stef en Mathais begeleiden je tijdens dit spel via een app en helpen je stap voor stap het spel opstarten. Ze vertellen je precies hoe het werkt, welke kaarten je in eerste instantie nodig hebt en welk mysterie je gaat oplossen.

Klaar om te beginnen!

Vervolgens is het aan jullie om op onderzoek uit te gaan! De kaarten staan vol puzzels die je moet oplossen om verder te komen in het spel. Dit hele spelverloop houd je bij via de app. Ook als je het even niet meer weet kan je daar terecht om hulp te vragen aan de gebroeders Coppens. Makkelijk toch? Of misschien toch niet?

Als je denkt dit wordt te makkelijk, dan kan je een moeilijkere variant spelen. Bij deze variant mogen kaarten alleen bekeken worden door de speler die bij de kaart staat. Of je moet allemaal bij de kaart gaan staan en tijd inleveren (deze is bij te houden op de klok) of je medespeler moet beschrijven wat er opgelost moet worden.

Onze ervaring met de Code van Coppens?

Wij zijn gek op dit soort spelletjes. Eigenlijk het liefst in een echte escape room, maar nu dat tijdens de lockdown allemaal niet kan zijn escape spellen zoals de Code van Coppens hier favoriet. Ik kan mij hier helemaal in verliezen. Wij hebben dan ook meteen ruim 1,5 uur zitten puzzelen (blauwe kaarten) om het eerste deel van het mysterie op te lossen!

Puzzelen

Sommige puzzels vonden we redelijk eenvoudig, andere snappen we tot op heden nog niet. En dat is wel jammer! Wanneer je iets niet snapt helpen de gebroeders Coppens je er via de app stapsgewijs doorheen met hints. Kom je er dan nog niet uit dan kan je altijd kiezen voor geef mij het antwoord om verder te komen in het spel. Dit hebben wij twee keer moeten doen en dan kom je helaas niet te weten wat nou exact de oplossing is. Dus dat is een minpuntje aan dit spel. Tevens is het pluspunt dan wel weer dat je altijd door kan door de hints en niet hoeft te stoppen.

Code van Coppens - Puzzel

Na 1,5 uur hadden we dus gemengde gevoelens. Ja, we vinden het puzzelen heel leuk, jammer dat de opbouw van de puzzels en het verhaal voor ons dus niet altijd even duidelijk was. Weerhoud ons dat van het vervolgen van het mysterie door de rode en groene kaarten te spelen? Absoluut niet! Die staan ook zeker op de planning. En als wij door het mysterie heen zijn dan geven we het spel ook weer door aan andere escape room fans om lekker te puzzelen! De spelonderdelen worden niet gebruikt dus het spel kan ook door anderen nog gespeeld worden.

Het escape spel de Code van Coppens is geschikt voor 2 tot 6 spelers van 10 jaar of ouder. En de gemiddelde speeltijd bedraagt 3 uur.

Ook leuk om te lezen : Ontdek de crimibox!

Hebben jullie het escape spel de Code van Coppens al eens gespeeld?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.