Games en Elektronica Reviews

Cozy Grove | Ontsnap uit de realiteit

Cozy Grove | Ontsnap uit de realiteit 21 mei 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Cozy Grove

Op zoek naar een nieuwe toffe game? Cozy Grove is een absolute aanrader voor iedereen die van lifesim-spellen houdt. Als Spirit Scout word je gedropt op een spookachtig eiland. Dagelijks ontdek je nieuwe geheimen en help je plaatselijke spoken hun rust terug te vinden. Een heerlijk relaxte game.

Cozy Grove

Cozy Grove laat zich wellicht het beste omschrijven als een soort kruising van Animal Crossing met de stijl van Don’t Starve. Het is een game van Spry Fox en is op vrijwel alle platformen uitgekomen: Nintendo Switch, PS, XBOX en PC. Waar gaat het om? In de game kom je als zogenoemde Spirit Scout dus terecht op een spookachtig eiland. Je dwaalt iedere dag door het bos op het eiland, waarbij je nieuwe geheimen ontdekt en de plaatselijke spoken helpt hun rust te vinden. Je zult zien dat delen van het eiland zwartwit zijn. Aan jou de taak om weer wat kleur terug te brengen. Van de plaatselijke spoken opdrachten krijg je opdrachten. Op die manier kom je steeds verder in het verhaal, wordt het eiland uitgebreid en ontdek je steeds meer.

Het is niet de bedoeling om Cozy Grove elke dag urenlang te spelen. Het spel volgt een bepaald verhaal en dit is gekoppeld aan de tijdsinstellingen van de PC of console. Elke dag zullen er dus nieuwe opdrachten zijn om te doen en nieuwe uitdagingen. Per dag zul je voor ongeveer 40 minuten aan speeltijd hebben. Dan heb je simpelweg alle opdrachten voor die dag gedaan en moet je wachten op een volgende dag. Naast de opdrachten doen, kun je ook dagelijks materialen verzamelen zoals hout, erts en fruit.

Wat vond ik van het spel?

Cozy Grove is een heerlijk ontspannend spel dat er werkelijk fantastisch uitziet. Het spel is handgetekend en heeft daardoor een hele eigen, toffe stijl. De karakters zijn erg leuk. Door elke dag opdrachten te doen ontdek je steeds meer over de verhalen van de karakters en ontdek je ook nieuwe spoken. Wel vind ik het zonde dat er maar een bepaald aanbod aan bezigheden is elke dag. Soms zou ik het wel leuk vinden om langer dan 40 minuten te spelen. Aan de andere kant maakt dat het spel wel extra verslavend; de volgende dag wil je toch weer even de opdrachten doen!

Ben je fan van spellen zoals Story of Seasons en Animal Crossing? Dan is dit een game voor jou. Een heerlijk ontspannende game in deze gekke, onzekere tijden!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.