Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Stimuleer de creativiteit van je kind met dit speelgoed!

Stimuleer de creativiteit van je kind met dit speelgoed! 29 januari 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Stimuleer de creativiteit van je kindje met deze spellen!

Niet ieder kindje is even creatief en dat is natuurlijk ook heel normaal! Je kan altijd proberen de creativiteit te stimuleren met heel veel leuk knutsel speelgoed. Vandaag zetten we populairste knutselspeelgoed van dit moment voor je op een rijtje. Ook heel leuk voor kinderen die gek zijn op knutselen!

Creativiteit stimuleren met speelgoed

Creativiteit stimuleren kan op allerlei manieren, het is niet alleen het knutselspeelgoed wat hiervoor geschikt is. Wat dacht je van poppen en speelfiguren, ook daar worden kinderen op een andere manier heel creatief van. Maar in dit artikel draait alles om tekenen en knutselen.

Het volgende speelgoed is ideaal voor het stimuleren van de creativiteit.

1. Speelgoed om te leren tekenen

Met Dessineo van Jumbo leren kinderen tekenen! Op een hele eenvoudige manier leren kinderen om stap voor stap een tekening te maken. Eenvoudige vormen, zoals een cirkel, driehoek en vierkant vormen de basis om bijvoorbeeld een vliegtuig of poes te leren tekenen. Dessineo stimuleert naast de creativiteit ook de fantasie van kinderen! De Dessineo is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

Dessineo Leren Tekenen

Wist je dat er ook een Dessineo Woezel & Pip is uitgebracht. Met deze Dessineo leren kinderen hun favoriete karakters tekenen.

Dessineo Woezel & Pip

En voor kinderen van 7 jaar is er de Xoomy Compact van Ravensburger. Ook hierbij leren kinderen tekenen, maar deze sets hebben net iets moeilijkere tekeningen. De Xoomy is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud. Wat ook bij wat oudere kinderen valt de creativiteit te stimuleren!

Ravensburger Xoomy® Compact Animal

2. Knutselen met papier

Knutselen met papierenstroken kan met de Papiro Quilling Station van Jumbo. Op een eenvoudige manier maak je de mooiste kunstwerken van papiertroken. Van stoere raket tot schattig eendje het kan allemaal. De Papiro Quiling Station maakt van papieren stroken rolletjes en kinderen kunnen daar weer de mooiste creaties mee maken.

Papiro Quilling Station - Creativiteit stimuleren kinderen

3. Knutselen met glitters

Knutselen met glitters is misschien niet waar je als ouders op zit te wachten. Het hele huis vol glitters is niet altijd heel erg prettig. Maar met de Glitter Dots Sparkle Station Deluxe van Crayola is dat verleden tijd. De glitters zitten in kleine bolletjes die kinderen heel eenvoudig plat kunnen drukken zonder dat het een bende wordt!

Glitter Dots - Sparkle Station Deluxe - Creativiteit stimuleren kinderen

4. Knutselen met kralen en water

Strijkkralen zijn vaak ook favoriet bij kinderen, maar niet iedere ouder heeft zin om alle knutselwerkjes te strijken. Met de Aquabeads Beginnersstudio is dit verleden tijd. Het lijkt op spelen met strijkkralen maar in dit geval stimuleren kinderen de creativiteit met kleine balletjes die door water aan elkaar plakken. Maak figuren via de voorbeelden of laat je eigen fantasie de vrije loop.

Aquabeads Beginnersstudio

Lees hier onze ervaring met de Aquabeads Beginnersstudio.

5. Knutselen met kralen en accessoires

Tot slot je eigen sieraden maken met de Cutie Stix Ontwerp Studio! Met de Cutie Stix maak je mooie sieraden, leuke figuren en kan je allerlei accessoires decoreren. Snijd de stix in kleine stukjes en versieren maar. Je kan de stix plakken op nagels, haarspeldjes, notitieboekjes of maak er een mooie armband of ketting van. Gebruik je fantasie!

Cutie Stix Ontwerp Studio

Mocht je de creativiteit van kinderen willen stimuleren dan kan dit met veel meer speelgoed dan in dit artikel staat. Maar we hopen jullie hiermee wat op weg geholpen te hebben.

Heb jij nog leuke speelgoedtips op het gebied van het stimuleren van creativiteit? Deel ze dan in de reacties hieronder!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.