Dagje uit Informatief & Tips Trends

De 10 leukste lockdownactiviteiten voor kinderen

De 10 leukste lockdownactiviteiten voor kinderen 8 januari 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Lockdownactiviteiten met kinderen (2)

De lockdown duurt nog wel even, de scholen zijn weer begonnen en het thuisonderwijs daarmee ook. We kunnen ons goed voorstellen dat de verveling soms toeslaat bij kinderen (en ouders). Wij proberen met jullie mee te denken en daarom vandaag: de 10 leukste lockdownactiviteiten voor kinderen!

Maak een knikkerbaan van wc-rollen

Gehamsterd? Bewaar al je lege wc-rollen en ga aan de slag! Maak er een coole knikkerbaan van die je op kunt hangen. Je hebt geen ingewikkelde dingen nodig en waarschijnlijk heb je het meeste al in huis. Lees hier stap voor stap hoe het moet!

Zelf een knikkerbaan maken doe je zo!

Zelf slijm maken

Okee misschien niet de favoriet van ouders, maar zeker wel voor veel kinderen: slijm! Wist je dat je dit prima zelf thuis kunt maken? Wij hebben een stappenplan voor je! Hierin gebruiken we spullen die we bij de action hebben gekocht. Deze is nu natuurlijk dicht, maar alles is ook bij bijvoorbeeld bol.com te koop.

Hoe maak je slijm

Huisnummerbingo!

Lekker naar buiten!? Dat kan met onze gratis downloadbare Huisnummerbingo! Weer eens wat anders en je komt in beweging!

Huisnummer Bingo

Tie dye

Als er iets helemaal hip is, is het nog steeds tie dye! Tie dye is een verftechniek waarbij je bijvoorbeeld een (wit) t-shirt, hoodie of schoenen van een patroon voorziet. Dit patroon maak je door het textiel te knopen en vervolgens de stof te verven met speciale tie dye verf.

Tie Dye shirt maken

Naar het strand

Komen de muren thuis op je af en kunnen de kinderen hun energie niet kwijt? Pak de auto of de fiets en ga lekker naar het strand. Genoeg te doen! Je kunt bijvoorbeeld schelpen zoeken, tekeningen maken in het zand en natuurlijk gewoon lekker rennen en gek doen!

Houd je uiteraard aan de RIVM-richtlijnen! Houd afstand en zoek geen drukke plekken op.

Lockdownactiviteiten met kinderen (2)

Speurtocht in het bos

Naast het strand kun je uiteraard ook lekker het bos ingaan! Hierbij geldt uiteraard ook dat je geen drukke plekken op moet zoeken en afstand moet houden. Maar heb je een rustig stuk bos gevonden? Zet een leuke speurtocht uit voor de kinderen. Onderweg kun je ze opdrachtjes laten doen. Een voorbeeld voor een speurtocht vind je hier. Deze is bedacht voor Pasen, maar kan uiteraard zo aangepast worden zoals je zelf wilt.

speurtocht met paaseieren

Maak meubels voor in het poppenhuis

Een poppenhuis thuis dat nog wel wat extra meubels kan gebruiken? Losse poppenhuis meubels kopen is erg prijzig, maar je kunt ze ook zelf maken! Lees hier onze tutorial voor hoe dat moet. Heb je nog een oud Jenga spel liggen dat niet meer gebruikt wordt? Dat is perfect hiervoor!

(Educatieve) spelletjes

Niet zo creatief? Geen paniek, je kunt namelijk ook genoeg hele leuke leerzame spelletjes doen met de kids! En plezier en een beetje thuisonderwijs. Wat dacht je bijvoorbeeld van leuke taalspelletjes voor peuters? Of samen een leuk dobbelspel doen? Genoeg keus!

Ik leer lezen - Jumbo

Het grote tel spel

Bij de website Kidsproof kwamen we hele leuke printables tegen. Zij hebben het grote tel spel bedacht. Tel het aantal stopcontacten in huis, tel het aantal lampen en hoeveel lepels liggen er eigenlijk in de keukenla? Leerzaam en ook erg leuk! En voor de liefhebbers; ze hebben ook een leuke printable voor klusjes in huis 😉

De vloer is lava!

Favoriet van ons zoontje hier thuis. Eerlijk is eerlijk: dit is een vrij druk tafereel over het algemeen en we raden het dan ook zeker niet aan tijdens een videocall met je baas. Maar heb je even pauze en moeten de kids energie kwijt? De vloer is lava is een heerlijk hysterisch spel om te spelen. Zorg ervoor dat je niet op de vloer terecht komt! Uiteraard kun je wat matrassen, kussens en andere spullen op de vloer leggen voor extra gekkigheid.

lockdownactiviteiten voor kinderen

Dit waren ze! Onze 10 leukste lockdownactiviteiten voor kinderen. We zijn erg benieuwd hoe jullie deze dagen doorkomen! Laat jouw lockdowntip in de reacties achter.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.