Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

De avonturen van Ariol, het blauwe ezeltje met bril

De avonturen van Ariol, het blauwe ezeltje met bril 4 juni 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Ariol stripboeken voor kinderen

Ken jij Ariol al, het blauwe ezeltje met bril? De kans is groot dat het antwoord nee is. En dat terwijl er in Frankrijk al meer dan 1 miljoen exemplaren van de avonturen van Ariol zijn verkocht! En omdat Frans voor veel kinderen in Nederland nogal lastig is, is er nu de vertaalde versie! Ik vertel je alles over de boeken Ik ben een ezel & Een ezel zoals jij en ik!

Alles over de Ariol kinderboeken

In Frankrijk zijn deze kinderboeken dus al razend populair! Ariol is een graphic novel reeks van Emmanuel Guibert met prachtige tekeningen van Marc Boutavant (ook illustrator van Stinkhond). En vanaf nu liggen ze ook hier in de winkel, vertaald door Sylvia Vanden Heede.

Ariol stripboeken voor kinderen

In deze boeken draait het allemaal om ezel Ariol. Hij is beste vrienden met het varken Ramono en ze zitten samen in de klas bij meester Biegel. Samen (en met andere vrienden) beleven ze diverse avonturen waarin kinderen zich zullen herkennen en waar ze van leren.

De klas

De eerste twee boeken liggen in de winkel. En wij hebben ze in huis. Benieuwd wat Fenna (7) er van vindt? Lees dan snel verder!

Ik ben een ezel

Het eerste boek uit de boekenreeks is Ariol – Ik ben een ezel. Je maakt kennis met Ariol die niet alleen nieuwsgierig, vindingrijk en heel energiek is, maar ook een hele gewonde jongen! Oké, op zijn blauwe vel, lange oren en te grote bril na dan. Gelukkig maakt dat voor zijn vriendjes niet uit. In het eerste boek draait alles om BizBizz de vlieg, die verliefd is op Ariol. Alleen Ariol heeft hele andere interesses, hij is veel drukken met Superpaard, zijn grote held!

Stripboek

Een ezel zoals jij en ik

In het tweede deel uit de reeks draait het om vieze grappen! Ramono en Ariol trappen samen lol, maar niet iedereen kan lachen om de vieze grappen van Ramono. Maar er staan nog meer vragen centraal. Is het waar dat varkens altijd vies zijn? Kan Superpaard ook ezel zijn? Zijn ezels altijd dom? En de belangrijkste vraag: moet Ariol kiezen tussen Petula en de Held van het Heelal? Je lees het in het tweede deel uit de reeks: Een ezel zoals jij en ik.

Stripboek

Onze ervaring met de Ariol stripboeken

Het was aan Fenna (7) de eer om kennis te maken met ezel Ariol! Normaal kiest ze voor normale leesboeken, maar ze is er inmiddels achter dat ze stripboeken ook erg leuk vindt! Want deze boeken heeft ze met plezier gelezen. Het feit dat ze gek is op dieren speelt ook mee. Wat betreft Fenna zijn de boeken een aanrader.

Ariol stripboeken lezen

En daar kan ik mij in vinden, ondanks dat ik de boeken niet heb gelezen. Ze zijn heel leuk geïllustreerd en er staan herkenbare verhalen in (als ik Fenna mag geloven). Voor kinderen die niet graag lezen is dit ook zeker een aanrader. Vaak vallen strips beter in de smaak dan leesboeken vol tekst, dat kan voor sommige kinderen nogal overweldigend zijn. De Ariol stripboeken zijn dit niet!

Ook leuk om te lezen: Grimwoud | Nieuwe serie voor jonge lezers

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.