Boeken, School en Vrije tijd Reviews

De Britannica Kinderencyclopedie | Cadeautip

De Britannica Kinderencyclopedie | Cadeautip 10 november 2021Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

De Britannica Kinderencyclopedie

Een nieuwsgierig kind in huis van zo’n zeven of acht jaar oud? Dan is de Britannica Kinderencyclopedie echt een must-have. Vayèn is er nu al weken zoet mee en leest interessante feiten over de aarde, de ruimte, geschiedenis en wetenschap. En zelfs deze moeder leert nog heel wat bij!

Britannica Kinderencyclopedie

Met ruim 380 pagina’s is de Britannica Kinderencyclopedie een dikke pil. Maar saai is het zeker weten niet. Het boek weet heel slim de aandacht van de kinderen vast te houden door de informatie in kleine brokjes op te delen. Op kleurrijke pagina’s met veel illustraties. Daarnaast is het allemaal zo toegankelijk mogelijk opgeschreven zodat het te volgen is voor kinderen.

Er komen honderden onderwerpen voorbij in Britannica Kinderencyclopedie. Van de ‘big bang’ tot ver in de toekomst en alles ertussenin. Er staan weetjes in over dinosaurussen, de diepzee, lichtgevende dieren, genetica, mummies, samoerai en wolkenkrabbers. 

Wist je bijvoorbeeld dat de slecht vijf centimeter lange pijlgifkikker Phyllobates terribilis een van de giftigste dieren op aarde is. Het gif dat de huid afscheidt, is genoeg om tien mensen te doden. Kikkers die in gevangenschap worden gekweekt, zijn niet giftig. Volgens onderzoekers is dat omdat de kikker zelf geen gif maakt, maar het krijgt uit stoffen in zijn natuurlijke voedsel – kevers en mieren. 

Quiz

Aan het einde van elk hoofdstuk in Britannica Kinderencyclopedie staat een quiz waarin de kennis van het afgelopen hoofdstuk wordt getest. Ook vertellen experts die zich nog steeds van alles afvragen over de wereld en dat onderzoeken. Ze vertellen waar ze mee bezig zijn en wat hen drijft.

Ik heb het boek inmiddels al aan meerdere mensen aangeraden om aan te schaffen voor hun kind. Het is echt een prachtig boek dat jarenlang in de kast staat en je er regelmatig bij pakt. Echt een investering en een leuk cadeau voor komende feestdagen.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.