Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

De Grote Race | Spannend avonturenboek

De Grote Race | Spannend avonturenboek 17 juli 2021Leave a comment

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 38 jaar en moeder van Luuk (9). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

De Grote Race

“Zo jammer dat ik mijn boek op school heb laten liggen, het is echt heel leuk met puzzels en ik leer zelfs wat Chinees!” Luuk (9) is heel enthousiast over het boek De Grote Race van Ruby Coene. Een spannend avonturenboek, dat net even anders is dan anders.

De Grote Race

Luuk is druk in de weer met een woordzoeker. Niet in een puzzelboek, maar in zijn boek De Grote Race. Afhankelijk van de oplossing, mag hij door naar pagina 35 of pagina 37. “Zo sla ik dus ook soms bladzijdes over!”, legt Luuk mij uit. Hij is dol op puzzelen en het is helemaal leuk dat in dit boek daar origineel op wordt ingegaan. Sudoku’s, doolhoven, raadsels… Maar deze staan niet zomaar in het boek. Ze moeten opgelost worden, want anders kunnen de hoofdpersonen Li en Nao, die op zoek zijn naar hun ontvoerde ouders, niet verder. Zo is uitkomst van een sudoku de code voor een cijferslot waarmee ze verder kunnen in het avontuur. Afhankelijk wat je uitkomst is, lees je het hoofdstuk waarnaar je wordt doorverwezen.

De Grote Race

Het verhaal

Maar waar gaat het boek nu over? De ouders van Li en Nao zijn ontvoerd door Kat, uit de Chinese Dierenriem. Muis weet waar de ouders zijn van de broer en zus en beweert dat hij een van de winnaars is van de Grote Race. Dit is een wedstrijd die bepaald heeft welke dieren zijn opgenomen in de Chinese Dierenriem. Omdat er maar twaalf plekken waren, was het aantal plaatsen beperkt. Muis’ overwinning was niet eerlijk, omdat hij vals speelde en hij verraadde zijn beste vriendin Kat. Zij verloor daardoor de race. Nu is ze uit op wraak. Li en Nao zijn afstammelingen van Muis en daarom heeft ze hun ouders ontvoerd. Als ze hen ooit nog een keer terug willen zien, moeten ze Kat vinden en verslaan. Om haar te vinden reizen ze langs alle dieren van de dierenriem en vragen om hulp. En daar komen ook de raadsels en puzzels aan bod.

Wat vond Luuk van het boek?

“Ik vond Draak het leukste, zij was een beetje een opschepper en heel grappig”, vertelt Luuk. Trots laat hij me ook de Chinese woordenlijst zien die achterin het boek staat, waarbij hij enkele Chinese woorden opleest. Echt geen idee wat hij zegt! Luuk: “Het spannendste van het boek vond ik toen ze met Kat moesten vechten. Kat was heel machtig en sterk. Dat was dus geen makkelijk gevecht.” Wat hij het leukste van het boek vond, mag duidelijk zijn. De puzzels! “Je moet ook nadenken, dan kan je een boek pas echt een moeilijk boek noemen. Je moest vaak wel even goed nadenken, maar dat vond ik juist zo leuk! Dit boek is een aanrader voor kinderen die van dieren houden, van actie en puzzels!”

Meer lezen met Judith en Luuk? Lees hier hun review over Monster Zoo 2 – Op trollenjacht.

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 38 jaar en moeder van Luuk (9). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.