Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

De leukste kindertijdschriften van Blink

De leukste kindertijdschriften van Blink 5 juni 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

De leukste kindertijdschriften van Blink

Ons zoontje (7) verslindt alles wat hij maar kan lezen. Boeken, tijdschriften, noem maar op. Het liefste leest hij een kindertijdschrift waar ook nog wat in te doen is zoals een spelletje of een puzzel. Onlangs kregen we enkele kindertijdschriften opgestuurd van Blink. Dit is de grootste Nederlandse uitgever van educatieve kindermerken. Blink is niet alleen bekend van bijvoorbeeld Bobo en Okki, maar ontwikkelt bijvoorbeeld ook digitale lesprogramma’s. En weet je wat zo leuk is? Als je nu een jaarabonnement afsluit, krijg je daarbij een gratis familiespel naar keuze.

Kindertijdschriften

Over welke kindertijdschriften hebben we het dan? Er is voor elke leeftijd wat wils:

Avonturen van Bobo

Avonturen van Bobo is geschikt voor kinderen van 4 en 5 jaar. Het helpt ze bij de eerste basisvaardigheden. Denk dan aan het herkennen van cijfers en letters. Het is dus echt bedoeld voor kleuters. Ons zoontje is nu 7 en kreeg soms gratis van school een Bobo mee. Deze verslond hij dan helemaal en deed alle spelletjes. Ondanks dat hij nu al eigenlijk te oud is voor het blad, vindt hij het nog steeds ontzettend leuk. Bobo en zijn vrienden zijn herkenbare karakters voor hem en hij vindt het leuk zijn zusje (5) nu voor te lezen uit het tijdschrift. Voor haar is het dus een ideale manier om wat te oefenen.

Okki

Okki is bedoeld voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Het helpt kinderen bij de ontwikkeling van belangrijke basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven en rekenen. Spencer stelt mij altijd 100 vragen en is een erg nieuwsgierig ventje. Toen we enkele exemplaren van Okki kregen opgestuurd, zag ik al gelijk dat dit helemaal in zijn straatje is. Het blad is erg leerzaam en je kunt er allerlei spelletjes en puzzels in doen. Zo stond in één van de exemplaren die Spencer las bijvoorbeeld een toffe rebus waarbij hij gelijk leerde wat een tornado is. Ontzettend leuk én leerzaam dus!

Zijn jouw kids iets ouder? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Wild van Freek. Dit blad draait natuurlijk om de ontzettend populaire Freek Vonk. Het is bedoeld voor kinderen van 7 tot 10 jaar en ze leren alles over de natuur en wilde dieren.

Voor kinderen van 9 tot 13 jaar is er National Geographic Junior. Ook hierin draait alles natuurlijk om de natuur en om wilde dieren. Daarin leer je bijvoorbeeld dat een zwarte weduwe 15 (!) keer giftiger is dan een ratelslang.

Wil je kinderen aan het lezen krijgen op een leuke, educatieve manier? Dan zijn deze kindertijdschriften wat ons betreft een aanrader! En nogmaals, als je nu een jaarabonnement afsluit, krijg je er ook nog eens een tof spel bij voor de hele familie.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.