Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Televisie & film

De Schippers van de Kameleon naar het theater

De Schippers van de Kameleon naar het theater 21 juni 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Schippers van de Kameleon naar het theater

Ben of heb jij een fan van De Schippers van de Kameleon in huis? Dan heb ik goed nieuws! Na vier succesvolle films en ruim 70 boeken is de tweeling Hielke en Sietse straks in het theater te bewonderen. Wij vertellen je alles over de Schippers van de Kameleon en de theatertour!

De Schippers van de Kameleon

De schippers van de Kameleon is het eerste deel uit de boekenreeks De Kameleon geschreven door Hotze de Roos. Mocht je nu denken, dat boek ken ik! Die kans is groot, de eerste editie kwam namelijk in 1949 al uit. De eerste editie is meerdere malen herdrukt en later ook verfilmd.

In de boeken en films draait het allemaal om de tweeling Hielke en Sietse. De tweeling woont in het dorp Lenten. Dit dorp ligt aan een groot meer waar de mooiste boten varen. De tweeling wil niets liever dan zelf gaan varen. En het duurt niet lang voordat deze droom uitkomt. En dit is de start van een groot aantal doldwaze avonturen!

De Schippers van de Kameleon in het Theater

Na ruim 70 boeken en vier succesvolle films kon het niet uitblijven. De Schippers van de Kameleon is vanaf 7 oktober 2022 in het theater te bewonderen. Ook in het theater beleven de tweeling Hielke en Sietse een bloedspannend avontuur, volledig in traditie van de meest succesvolle jeugdboekenreeks die Nederland ooit gekend heeft.

Elk kind heeft minimaal een boek of film van de Kameleon serie gelezen of gezien. Heerlijke avonturen en kattenkwaad. Elke jongen kan hier ’s avonds over wegdromen vlak voor het slapen gaan.

David van den Tempel

Het verhaal

Er gebeuren vreemde dingen in het dorp Lenten sinds de komst van de mysterieuze dirigent Antonius Demesmaeker. Wat heeft deze man met zijn stadse fratsen te zoeken in het dorp? En waarom hangt er een raadselachtige waarzegster rond in de contreien rondom het dorp? Er is genoeg mysterie om te ontrafelen voor de tweeling Hielke en Sietse. En dat doen ze in het theater niet alleen! Ze krijgen hulp van agent Zwart en boerenknecht Gerben. Weten de Schippers van de Kameleon de mysteries te ontrafelen?

De Schippers van de Kameleon naar het theater

De musical is geschreven door Dick van den Heuvel die eerder ook het scenario leverde van een aantal van de Kameleon films. En in de cast spelen o.a. Alfred van den Heuvel, Calvin Kromheer, David van den Tempel, Sofia Ferri, Sterre Schaasberg en Joris Brasser.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op deze website!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.