Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Televisie & film

De Smurfen Missie Vileaf | Review

De Smurfen Missie Vileaf | Review 15 december 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Smurfen - Missie Vileaf

Ga jij mee op avontuur om het Smurfenbos te redden van Gargamel? In het nieuwste spel ‘De Smurfen Missie Vileaf’ heeft Gragamel een nieuw wapen tegen de Smurfen bedacht: Vileaf. Een giftige plant die Smurfen aantrekt maar ze ook gevangen neemt. Help jij mee deze missie oplossen?

De Smurfen Missie Vileaf

Een giftige plant die Smurfen gevangen neemt, dat willen we natuurlijk niet! Daarom is het aan jou om te helpen met het verzamelen van de ingrediënten voor het tegengif. Een tegengif dat krachtig genoeg is om Vileaf voor eens en voor altijd uit te roeien. Dit doe je samen met het team dat Grote Smurf heeft samengesteld: Smurfin, Potige Smurf, Brilsmurf en Smulsmurf. Allemaal dragen zij hun steentje bij om de missie te voltooien, zo heeft Knutselsmurf de Smurfizer ontwikkeld. Met deze Smurfizer is het tijd om Vileaf te bestrijden!

Hoe werkt het spel?

Wij kregen een downloadcode voor De Smurfen Missie Vileaf en kunnen jullie dus inmiddels alles vertellen over het spel. Samen met Fenna (7) ging ik aan de slag! Als je het spel opstart wordt je meegenomen in dit nieuwe avontuur van de Smurfen. Alles wordt in het Engels uitgesproken en kan je volgen via de Nederlandse ondertiteling.

De Smurfen - Missie Vileaf

Fenna (7) vond de ondertiteling wel wat lastiger, gelukkig kwamen we er samen eenvoudig doorheen. Wat direct opvalt is hoe mooi dit spel in 3D is gemaakt. Je waant je in Smurfenland en kan lekker mee op avontuur. Het avontuur start met het verkrijgen van de Smurfizer om Vileaf te bestrijden. Knutselsmurf helpt je hier altijd mee en helpt je ook bij het upgraden van de Smurfizer. Het upgraden kan je doen door items die je onderweg kan verzamelen. Dit gaat van cadeautjes, potions en bijvoorbeeld boomschorsen.

De Smurfen

Je speelt het spel met een team aan Smurfen. Hoewel je zelf niet kan wisselen van Smurfen zie je ze wel allemaal terug in de missie. Een missie die zich afspeelt over maar liefst 5 werelden. Maar hoe kom je die wereld precies door? Daarbij komen we weer terug bij de Smurfizer, hiermee kan je vijanden verslaan, glijden, stofzuigen en alles schoonmaken wat onder het Vileaf gif zit. Doe je dit niet? Dan ga je de missie niet volbrengen!

Wat vinden wij van De Smurfen Missie Vileaf?

Fenna (7) had al heel snel de smaak te pakken. De bediening werkt heel eenvoudig, dat heb je zo onder controle. Toch is het af en toe wat lastig om de diepte in te schatten en de juiste sprongen te maken. Misschien ligt het aan ons, maar misschien ook wel aan het spel. Verder is de verhaallijn eenvoudig te volgen, je wordt in het spel altijd de juiste kant op gestuurd als je de gele pijltjes blijft volgen. Voor Fenna is het een leuke uitdaging, waarbij ze zelf zei: ‘Dit lijkt wel op de tekenfilm zeg!’. Af en toe had ze mijn hulp even nodig bij het spel maar eigenlijk is zeker het begin goed te spelen. Naarmate het spel vordert wordt het qua niveau wel steeds wat lastiger of misschien beter gezegd uitdagender!

De Smurfen

En wat meer uitdaging zorgt soms ook voor dit dramatische Game Over beeld. Gelukkig kan je daarna gewoon weer lekker verder spelen. Wat ons betreft is De Smurfen Missie Vileaf in ieder geval een aanrader voor de jonge Smurfen fans!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.