Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

De Tiktok Hack – voor echte Tiktok-fans | Review

De Tiktok Hack – voor echte Tiktok-fans | Review 24 augustus 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Tiktok Hack

Wanneer je gek bent op Tiktok maar niet op lezen, dan biedt een Tiktok boek misschien wel de oplossing! Of toch niet? Ik besloot het te testen bij Jamie (10 jaar). Hij leest eigenlijk het liefst alleen maar Donald Ducks, maar ook normale leesboeken zijn belangrijk. Dus liet ik hem het boek ‘De Tiktok Hack‘ van Annet Jacobs lezen!

De Tiktok Hack – Voor echte Tiktok-fans

Het boek de Tiktok Hack is het tweede deel uit de Tiktok-reeks boeken. Het eerste boek ‘De Tiktok Challenge‘ heeft Jamie nog niet gelezen, maar gelukkig zijn beide delen los van elkaar te lezen. Dus begon Jamie aan het boek met in de hoofdrol Yin. Yin wil een acrobaat worden én influencer. Daarom is ze heel actief op Tiktok. Naast acrodansjes showt ze kleren, test ze mascara’s, ijsjes en doet ze mee aan challengers. Haar vriendin Nova (die zelf niet op Tiktok mag) helpt haar met het maken van de Tiktoks. Maar dan wordt Yins account gehackt. Alsof dat nog niet erg genoeg is worden er ook nog allemaal filmpjes geplaatst waarin haar vrienden voor gek worden gezet. Wie doet zoiets en waarom?

Jamie zijn mening over het boek

Het verhaalt klinkt leuk en spannend. En voor Jamie zit er een soort van herkenning in, zijn Tiktok account is dan niet eerder gehackt, maar wel al eens verwijderd in verband met zijn leeftijd. Dus ik kreeg hem al snel enthousiast om te gaan lezen. Het boek is kleurrijk en bestaat niet alleen maar uit tekst, dat is voor Jamie al een pluspunt, dat maakt het lezen namelijk minder saai.

De Tiktok Hack

Alle hoofdstukken in het boek De Tiktok Hack hebben een titel die begint met een hashtag, dat uiteraard al iets verklapt over wat er gaat gebeuren. Het boek leest dan ook prettig weg, aldus Jamie. En daar voegde hij nog aan toe, dat had ik eigenlijk niet gedacht. Dus dat is al een pluspunt. Hij vond het alleen jammer dat hij het account van Yin niet echt op Tiktok kon vinden, daar heeft hij dus wel naar gezocht!

Tiktok

Het verhaal is volgens Jamie heel leuk, ondanks dat de hoofdpersoon een meisje is. En hij vond het leuk om meer te lezen over de betekenis van hacken, deze staat achter in het boek. Het was dus leerzaam, leuk en helemaal van nu! Want hoewel ik niet op Tiktok zit, is Tiktok hier in huis niet weg te denken!

Ook geschreven door Annet Jacobs: Het Slijmboek

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.