Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Tip! De Vijf leesboeken

Tip! De Vijf leesboeken 9 juli 202017 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

De Vijf leesboeken

Naast speelgoed zijn wij gek op leesboeken! Al van jongs af aan lezen wij de kinderen voor en de boekenkast vult zich de laatste tijd ook steeds meer met leesboeken voor onze bijna 8-jarige. Een hele leuke aanvulling daarop zouden De Vijf leesboeken zijn! Misschien zegt het je wel wat, want de leesboeken van de Vijf zijn al jaren heel bekend!

Alles over De Vijf leesboeken

De leesboeken van De Vijf zijn geschreven door Enid Blyton. Deze populaire Britse kinderboekenreeks heeft oorspronkelijk de titel The Famous Five en gaat over 4 kinderen en een hond. Samen lossen zij mysteries op als amateurdetectives. En mocht je denken dat klinkt mij bekend in de oren? Dat zou maar zou kunnen! Het eerste boek werd geschreven in 1942! En sindsdien zijn er maar liefst 21 boeken uitgebracht. Grote kans dat jij hier vroeger wel eens een boek van hebt gelezen! En anders heb je het wellicht wel eens op televisie gezien, de boekenserie is meerdere malen bewerkt voor radio, film en televisie.

De Vijf leesboeken zijn wat ons betreft dan ook zeker het lezen waard! En het leuke is dat de boeken opnieuw worden uitgegeven. We vertellen je graag over de twee nieuwste uitgaven!

De Vijf – De Vijf gestrand op Kirrin Eiland

Kinderboek - de Vijf - Gestrand op Kirrin Eiland

Julian, Anne en Dick brengen hun vakantie door bij hun nicht George en haar hond Timmy. Wanneer ze daar bij het strand aankomen zien ze iets vreemds. Er lag daar iets in zee, vlakbij de rotsen… iets groots, iets donkers, iets wat zich uit de golven omhoog wierp en weer verdween. Wat zou het zijn? Tijdens hun verkenning van het mysterieuze Kirrin Eiland doen ze een spannende ontdekking die ze naar de donkere kerkers van een oud kasteel leidt. Wat zullen ze daar aantreffen? Je leest het in het boek De Vijf gestrand op Kirrin Eiland! Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

De Vijf en de geheime gang

De Vijf en de geheime gang

Wanneer Julian, Dick, Anne, George en Timmy een oud stukje stof vinden met aanwijzingen die leiden naar een geheime gang, kunnen ze niet wachten die te gaan ontdekken. Maar dan krijgen ze te maken met een diefstal, belangrijke papieren van oom Quentin worden gestolen. De Vijf denkt te weten wie de dief is, maar kunnen zij hem ontmaskeren? Je leest het in het boek De Vijf en de geheime gang! Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Ook leuk om te lezen: Dagboek van een Noob (escape boek)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

17 comments

 1. Oooooh!
  ik heb de hele serie. De oude versie. Dol blij was ik vroeger als er weer een nieuw deeltje kwam. ik doe heel graag mee. Ik denk dat deze serie mijn dochter enorm aan zal spreken. De oude van mij, vind ze te stoffig, hihi

  1. Fantastisch boeken. Ik heb ze vroeger veel gelezen. Heerlijk om samen te lezen met de kinderen. De vijf en de geheime gang lijkt ze het leukst.

 2. Ik zou heel graag mee willen doen voor mijn twee leesgrage boekenwurmen.
  De vijf en de geheime gang lijkt mij het spannendste boek.
  Graag zou ik mijn kleinkinderen blij maken, maar ik heb geen facebook, volg alleen bloglovin.

 3. Aw, fantastisch! Dit was mijn moeders jeugdsentiment, en ik ben er ook groot mee geworden. Superleuk als ik deze boekjes zou kunnen doorgeven aan de nieuwe generatie kids (maar niet voor ik ze eerst zelf heb gelezen!!)

 4. Top-boeken. Mijn dochter is er helemaal weg van. Ze heeft de 4 boeken al volledig uitgelezen. Zijn er ondertussen al andere herschreven boeken uitgegeven van ‘de vijf’? Wij wachten hier in spanning af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.