Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen | Review

De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen | Review 22 februari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

“Mama, mama, mama!!!”. Spencer (8) staat springend bij de brievenbus. Er werd zojuist een nieuw deel van de ontzettend populaire reeks De waanzinnige boomhut door de bus gegooid. Het is alweer het twaalfde deel: De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen. Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun waanzinnige boomhut. Spencer ging lezen en vandaag lees je wat hij van het boek vindt!

De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen

Mocht je nooit van deze reeks hebben gehoord (wat ik me eigenlijk niet voor kan stellen), hier eerst een korte introductie. Deze boeken gaan dus over een heel bijzondere boomhut. De boomhut van Andy en Terry heeft allemaal hele gekke en coole dingen. Namelijk een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. In deze boomhut is alles mogelijk. Ieder deel komen er 13 verdiepingen bij. De serie is overladen met prijzen en de populariteit van de Australische schrijvers Andy Griffiths en Terry Denton is enorm. Onlangs verscheen het eerste deel helemaal in kleur. Ook in het nieuwste deel zijn er weer allerlei gekke dingen bij de boomhut gebouwd. Een wensput, een wereldrecordverbreekverdieping en een gevonden-worstjesbureau.

Wat vindt Spencer van het boek?

Spencer was dus ontzettend enthousiast toen hij het nieuwste deel De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen in zijn handen kreeg. En gelijk in het begin zat hij al te gniffelen. “Er is een gedachtelezende broodjesmachine mama!”. Deze machine weet precies wat voor een broodje je wilt en maakt die dan. Ook is er een verdieping bijgekomen met superstinkende dingen. Deze keer vertellen Andy en Terry over alle feestdagen die ze vieren in de boomhut. Uiteraard zijn er ook allemaal dingen bij die niet bestaan, zoals Stoel-in-je-neus-dag. Hoe verzinnen ze het! Ook komt de uitgever nog op bezoek waar hun nieuwe boek blijft. Want ja, in het boek schrijven Andy en Terry ook boeken. En er zijn allemaal kerstmannen en er worden cadeaus uitgepakt!

Kortom; ook De waanzinnige boomhut van 156 verdiepingen staat weer garant voor allerlei maffe en gekke dingen en heel veel gegiechel van mijn 8-jarige. Wat een leuke serie is dit toch en wat een feest dat zoveel kinderen deze boeken lezen! Spencer vindt ook dit deel weer helemaal geweldig. En hij heeft het al uit! Wij kunnen niet wachten op de volgende 13 verdiepingen!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.