Televisie & film

Deze zomer kun je naar KNOR!

Deze zomer kun je naar KNOR! 2 maart 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

KNOR

Het duurt nog even, maar vanaf 13 juli kun je in de Nederlandse bioscopen de stopmotionspeelfilm KNOR bekijken. Dit is een zogenoemde stopmotionspeelfilm van Mascha Halberstad. Wij vertellen je er vandaag alvast het één en ander over.

KNOR

Een stopmotionspeelfilm is een film die frame voor frame is gemaakt. Het zijn dus als het ware allemaal foto’s die je snel naar elkaar neemt, en zo maak je een filmpje. KNOR is een hele film die zo is gemaakt! Dit jaar was de film, als eerste lange Nederlandse animatiefilm ooit, geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn en had de eer de hoog aangeschreven kinderfilmcompetitie Generation Kplus te openen.

Het charmante en geestige KNOR is de eerste lange animatiefilm van regisseur Mascha Halberstad. Samen met producent Marleen Slot werkte Halberstad zo’n 7,5 jaar aan de film. Met een team van animatoren creëerden ze in een animatieperiode van 2 jaar een typisch Nederlandse wijk waar de 9-jarige Babs met haar familie en beste vriendje Tijn woont.

De speelfilm is gebaseerd op het populaire boek De Wraak van Knor van Tosca Menten (Dummie de Mummie). 

Het verhaal

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Babs mag hem alleen houden van haar ouders als het varkentje op puppycursus gaat. Maar opa blijkt stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varken. De film heeft stemmen van onder meer Kees Prins, Jelka van Houten, Loes Luca en Johnny Kraaijkamp. De film duurt 72 minuten.

Meer films? Lees hier over Mamma Boe – op zoek naar thuis.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.