Informatief & Tips Televisie & film

Kijktip! Check deze documentaires over speelgoed

Kijktip! Check deze documentaires over speelgoed 24 april 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

documentaires over speelgoed

Je zou het misschien niet verwachten, maar over speelgoed zijn veel leuke en interessante documentaires te vinden. En je hoeft niet eens ver te zoeken, zo staat er bijvoorbeeld op Netflix een mooie documentaireserie. Vandaag delen we documentaires over speelgoed met je!

Documentaires over speelgoed

The toys that made us – Netflix

Van deze serie staat seizoen 1 inmiddels op Netflix. Er zijn vier afleveringen van. De genieën achter de bekendste speelgoedfranchises ooit bespreken de opkomst – en soms de ondergang – van hun creaties, waarmee gigantische sommen geld gepaard gaan. De afleveringen gaan over Star Wars, Barbie, G.I. Joe en He-Man.

James May’s Toy Stories

James May is bekend geworden met het wereldberoemde Top Gear. Maar hij heeft ook een hele leuke serie gemaakt over speelgoed: James May’s Toy Stories. De serie bestond uit 6 delen. Het idee was om te kijken hoe populair speelgoed uit het verleden gebruikt zou kunnen worden in grote projecten. Daarbij wordt dan gebruik gemaakt wordt van moderne technieken. De meest bekende aflevering is die over het Lego huis. May heeft een huis gemaakt compleet van Lego. Tot de wc-rolhouder aan toe. Echt een aanrader deze serie, vooral de aflevering over Lego. De serie is terug te zien op het platform Hulu.

’s Werelds duurste speelgoed

Documentaire waarin de ontwerpers en producenten van extreem duur speelgoed worden gevolgd. Hun creaties bestaan onder meer uit hobbelpaarden bedekt met meer dan 82.000 Swarovski-kristallen, poppenhuizen van bijna 30.000 euro en auto’s voor kinderen, compleet met goudkleurige velgen. Prijskaartje? Ruim 35.000 euro. Terug te kijken via RTL gemist.

De prijsvechter

De prijsvechter is een programma van de VPRO. In de driedelige documentaireserie wordt onderzocht waarom we alles zo goedkoop mogelijk willen tegenwoordig. Winkels als Action en Big Bazar zijn buitengewoon populair. En tijdens een aflevering bezoeken ze de showroom van een enorme speelgoedfabrikant in China. In deze showroom staan meer dan een miljoen (!) soorten plastic speelgoed opgesteld. Maar, zoals je misschien al had verwacht, alles is hartstikke nep. De beelden van de enorme speelgoedwinkel zijn indrukwekkend om te zien. Sowieso een interessante serie om terug te kijken. Dat kan via NPO gemist.

Heb je nog kijktips voor ons?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.