Games en Elektronica

Don’t Starve | Overleef in een bizar land

Don’t Starve | Overleef in een bizar land 27 januari 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Don't Starve

Overleven in een vreemd, onbewoond (ei)land? Dat kan in de game Don’t Starve op de Nintendo Switch. Een al wat ouder spel, maar oh zo leuk en met supercoole visuals! Vandaag vertel ik jullie er graag alles over.

Don’t Starve

Don’t Starve is sinds 2018 beschikbaar op de Switch. Het doel van het spel is simpel: overleef zo lang mogelijk. Ga je om wat voor reden dan ook dood? Dan moet je opnieuw beginnen. Je gaat in eerste aan de slag als Wilson die in een mysterieuze wereld wordt gezet. Bij de Switch-versie zit niet alleen de de basis, maar ook de uitbreidingen The Reign of Giants en Shipwrecked. Daarmee kun je in verschillende werelden overleven. Naarmate je verder komt, unlock je steeds meer characters om mee te spelen. Ze hebben allemaal hun eigen speciale skills en nadelen.

Don't Starve

Het is de bedoeling dat je de wildernis waarin je terecht komt verkent. Leer hoe je de omgeving en de bewoners die erin leven, kunt gebruiken om te ontsnappen en de weg naar huis te vinden. Je verzamelt spullen en daarmee kun je weer meer dingen bouwen. Denk aan een bijl, een pikhouweel enzovoort. Als het nacht wordt, moet je vuur hebben. Elke nacht wordt het spel opgeslagen. Hoe verder je bent gekomen voor je doodgaat, hoe meer xp je krijgt.

Terwijl je spullen verzamelt en bouwt, moet je er wel rekening mee houden dat je genoeg eet. Ook moet je ‘sain’ blijven en gezond. Per character is het verschillend hoe je dit bereikt.

Don't Starve

Wat ik zelf echt gaaf vind, zijn de visuals. Het ziet er allemaal zo bijzonder uit. Ook vind ik het heel erg verslavend, omdat je steeds verder wilt komen. Uiteindelijk kan het wel bijzonder frustrerend zijn, omdat als je doodgaat je weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Don't Starve

Multiplayer

Wil je liever samen survivallen? Dan kun je via Steam of de PS4 ook Don’t Starve Together spelen. Dat is een multiplayer versie van Don’t Starve. Op de Switch is deze helaas niet beschikbaar.

Zelf vind ik het altijd erg leuk om nieuwe games te ontdekken en zo heb ik ook Among Us en Fall Guys veel gespeeld. Nu ben ik verslaafd aan Don’t Starve. Ik ben benieuwd wat jullie van het spel vinden!

Don't Starve

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 37 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.