Informatief & Tips Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Trends

Download gratis ‘Print & Play’ bordspellen voor thuis!

Download gratis ‘Print & Play’ bordspellen voor thuis! 9 april 20201 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Print & Play Bordspellen Asmodee

Spelletjes spelen is natuurlijk hartstikke leuk! Maar wat als je favoriete spelletje is uitverkocht? Je door Corona niet de deur uit kunt of je even de financiele middelen niet hebt om spelletjes te kopen? Dan zijn de ‘Print & Play’ bordspellen van Asmodee misschien wel iets voor jou!

Print & Play bordspellen van Asmodee

Misschien denk je nu wel Asmodee, dat ken ik niet! Maar misschien zeggen de volgende spellen je meer: Dobble, Timeline Classic, Cortex Challenge, Unlock en Combo Color. Allemaal spellen uit het assortiment van Asmodee. En omdat veel ouders en kinderen thuiszitten door Corona heeft Asmodee de downloadbare Print & Play bordspellen uitgebracht.

In deze moeilijke tijden van de wereldwijde COVID-19 crisis, vinden we het prettig om families een manier van spelen te bieden in een veilige en comfortabele thuissituatie.

We hopen dat de gratis ‘Print & Play’ spellen een vorm van verlichting, avontuur en plezier voor iedereen kan bieden terwijl ze thuis zitten.

Stephane Carville, CEO van Asmodee.

De gratis downloadbare Print & Play bordspellen

De gratis downloadbare Print & Play bordspellen bieden een gevarieerd aanbod van competitieve en cooperatieve spellen om met de hele familie te spelen. Denkbeeldige, strategische en echte hersenkrakers, er zit voor iedereen wel wat bij. De printbare edities zijn ontworpen op basis van de populaire spellen, soms met een kleine aanpassing.

Combo Color – strategisch familiespel

Combo Color

Combo color behoort tot de strategische familiespellen. Ontdek en vergroot je gebied door vakken in te kleuren en tegelijkertijd voorwerpen te verzamelen. Als het hele bord is ingekleurd stopt het spel en is het tijd om punten te tellen. Combo Color is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder. Download de gratis Print & Play versie van het spel hier!

Cortex Challenge – training voor het brein

Cortex Challenge

In dit spel testen spelers hun geheugen, denkkracht en snelheid! In 8 verschillende uitdagingen van doolhoven tot memory en van logica tot kleurenpuzzels, verdien je punten. Heb je de meeste punten gescoord? Dan ben jij de winnaar van de Cortex Challenge. Dit spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en ouder. Download hier de gratis Print & Play versie van het spel of bestel het officiële Cortex Challenge spel!

Dobble – snelheid, concentratie & observatie

Dobble

Eén van de favoriete spellen van onze 5-jarige. Ze speelt het spel Dobble dolgraag op school. Dobble daagt je uit om dezelfde symbolen te vinden. De speler die als eerste het symbool weet te benoemen wint de kaart. Het spel is geschikt vanaf 6 jaar en ouder en is in 5 varianten te spelen! Je download hier de gratis Print & Play versie of koop het originele Dobble spel!

Dixit – creatief raadselwerk

Dixit

Dixit is een spel vol prachtige illustraties waarbij spelers op basis van een creatief raadselwerk punten verdienen. Om te winnen moet je zorgen dat jouw medespelers overtuigd raken van jouw verhaal. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en oud! Download hier de gratis Print & Play versie of koop het originele Dixit spel!

Timeline Classic – intuïtie en kennis

Timeline Classic

Time Classic is het spel dat intuïtie en kennis combineert! Een educatief spel waarbij spelers onderwerpen in de juiste tijd op een tijdlijn moeten plaatsen. Het spel bevat kaarten met belangrijke gebeurtenissen, uitvindingen en ontdekkingen van over de hele wereld. Time Classic is geschikt voor spelers van 8 jaar en ouder. Download de gratis Print & Play versie hier of koop het originele Time Classic spel.

Unlock – cooperatief kaartspel

Unlock

Tot slot nog het spel Unlock! Dit is een cooperatief kaartspel dat is geinspireerd door Escaperooms. Maak gebruik van een eenvoudig systeem zodat je door scenes kan zoeken, objecten kan bekijken en puzzels kunt oplossen. Het spel bevat verschillende scenario’s en wordt ondersteund door een app. Download de gratis Print & Play versie hier of bekijk het originele Unlock spel!

Nieuw toegevoegd op 20 april 2020

Hoe leuk, Asmodee heeft nog meer Print and Play bordspellen toegevoegd. Er zijn nu maar liefst 12 spellen die je thuis kan testen. Lees hieronder meer over de nieuwste spellen die zijn toevoegd!

Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan

Kolonisten van Catan, wie kent het niet? Ook voor dit populaire bordspel is het nu mogelijk om de Print & Play versie te spelen. Er zijn verschillende spellen en kleurplaten beschikbaar, plezier voor alle leeftijden! Download de gratis Print & Play versie hier of bekijk hier het officiële Kolonisten van Catan bordspel. Het Catan bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud.

Concept – communiceren zonder te praten

Concept bordspel logo

Het spel concept leert je communiceren zonder te praten! Het is de bedoeling dat je voorwerpen, personages of titels raad door universele iconen te combineren. Klinkt moeilijk? Valt best mee en het is zeker het proberen waard. De Print & Play versie (download hier) is ideaal om kennis te maken met het Concept bordspel. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar oud.

Concept voor kids

Concept voor kids bordspel

En naast het Concept bordspel voor spelers vanaf 10 jaar oud is er ook een editie speciaal voor kinderen: Concept voor kids! Hetzelfde doel, maar dan net wat makkelijker. Dit spel speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar! Wij hebben het al eens gespeeld en onze kinderen Jamie (7 jaar) en Fenna (5 jaar) vonden het prachtig! Download hier de Print & Play versie of bestel het originele Concept voor kids bordspel! Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud.

Keyforge – strategisch kaartspel

Keyforge

Dan komen we bij een spel voor wat oudere spelers. Het strategische kaartspel Keyforge is geschikt voor spelers van 14 jaar en ouder. Keyforge is een zeer uitgebreid spel, waar je gewoon in moet duiken om het te begrijpen. En hoe makkelijk is dat met de Print & Play versie van dit spel. Heb je de smaak te pakken dan kan je vervolgens starten met de Fantasy Flight Keyforge startersset!

One Key – coöperatief bordspel

One Key

One Key is een coöperatief bordspel, waarbij één speler de spelleider is die zijn team moet helpen om de sleutelkaart te vinden. En daar hebben jullie slechts 3 minuten de tijd voor. Lukt het jullie om samen de sleutelkaart te vinden? Probeer het met de Print & Play versie of koop het officiële One Key spel! Dit spel is geschikt voor spelers vanaf 6 jaar oud.

Rory’s Story Cubes – creativiteit

Rory's Story Cubes

Tot slot Rory’s Story Cubes! Gooi de dobbelstenen en maak een verhaal rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. En er is maar één regel: er zijn geen foute antwoorden! Dit spel is ideaal voor iedereen die lekker creatief is. Download hier de gratis Print & Play versie of lees hier meer over het officiële Rory’s Story Cubes spel! Dit spel is geschikt voor spelers vanaf 6 jaar oud!

Ook leuk om te lezen: De magnetische letterdoos

Hebben jullie de Print & Play bordspellen al gedownload? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen, vertel het ons in de reacties hieronder!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.