Boeken, School en Vrije tijd Buitenspeelgoed Reviews

Duurzaam tuinieren voor kinderen | Review

Duurzaam tuinieren voor kinderen | Review 5 oktober 20211 Comment

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 39 jaar en moeder van Luuk (10). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Duurzaam tuinieren voor kinderen

Of je nu een grote tuin hebt, een kleine of een balkon… Je kunt er iets heel moois van maken waar heel veel leven op afkomt zoals vogels en vlinders! Het leukste is natuurlijk om dit samen met je kleine tuinman of -vrouw te doen. Hoe je zoiets aanpakt? Lees de handige tips in dit boek van Anne Wieggers: Duurzaam tuinieren voor kinderen. Dus, tuinhandschoenen aan en go!

Duurzaam tuinieren voor kinderen

Je moet op slakken geen zout leggen. Nou, vroeger deed ik dat dus mooi wel. Letterlijk. Gefascineerd keek ik naar hoe het lijfje een soort van begon te bruisen. Nu weet ik wel beter en doe ik dat nooit meer! Want slakken zijn hartstikke nuttige en mooie dieren. Heb je toch last van slakken, dan staat er in dit boek een handige tip. Gooi geen slakkenkorrels in je tuin – vogels eten dode slakken op en voeren dit aan hun jongen… Dat is natuurlijk niet gezond! Ik heb hier nooit over nagedacht. De perfecte en natuurvriendelijke slakkenvanger is de egel. In dit boek staat precies hoe je een egelhuisje bouwt, compleet voorziening van. bouwtekening. Superleuk!

Je eigen moestuin

Maar, dit boek is niet bedoeld voor mama’s, maar voor kinderen. Luuk blijft hangen bij het stuk over eigen groenten kweken. Van pompoenen tot aardpeer, van frambozen tot tomaten. Stap voor stap krijg je uitleg hoe jij jouw plant kweekt. Luuk heeft zelf een tomatenplant waar inmiddels tomaatjes aan groeien. “Mama, we moeten ‘dieven’!” vertelt hij me. “Dat betekent dat je de zijvertakkingen waar geen fruit aan komt, uit de bladoksels moet weghalen,” leest hij voor. Aha. Dat is een taakje voor vanmiddag. Kan hij mooi zelf doen!

Duurzaam tuinieren voor kinderen

Bijen lokken

Basis tuintrucjes, hoe maak je een oorwurmenpot, uitleg over bollen en welke planten moet je kopen voor vlinders en bijen… Je vindt het allemaal in dit Duurzaam tuinieren voor kinderen . Voorzien van leuke illustraties, prachtige foto’s en handige doe-het-zelf-bouwtekeningen. Luuk vindt het een ‘leuk inkijkboek’. “Dit boek lees je niet in een keer, maar pak je erbij als je wat wilt weten voor in de tuin. Of als je wat leuks wilt gaan maken voor de insecten. Ik heb er al veel in gebladerd en vind het echt een heel leuk boek. Volgend weekend gaan we het egelhuisje maken, zin in!

Duurzaam tuinieren voor kinderen 3

Lekker samen naar buiten? Lees hier meer over Wolvenkinderen.

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 39 jaar en moeder van Luuk (10). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

One comment

  1. Bedankt voor het delen van dit leuke artikel over tuinieren. Ik vind het ook belangrijk dat kinderen leren over de natuur en ons ecosysteem. Zelf zou ik ook graag een moestuin aanleggen met mijn familie. Het boek lijkt mij erg handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.