Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Echte Duiven pikken het niet

Echte Duiven pikken het niet 27 juni 20215 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Echte Duiven pikken het niet

Ken jij de roe-coolste serie voor beginnende lezers al? We hebben het natuurlijk over de Echte Duiven-serie. Het boek waarmee je lezen voor beginnende lezers extra leuk maakt. Zo ontdekken kinderen waarom duiven raar doen. Wist jij dat dit is omdat ze in het geheim de mensheid beschermen tegen het kwaad? We vertellen je vandaag alles over het nieuwste boek: Echte Duiven pikken het niet!

Echte Duiven boeken voor beginnende lezers

De kinderboekenserie Echte Duiven bestaat inmiddels uit 5 boeken die heel geschikt zijn voor beginnende lezers. In alle boeken draait het om de duiven die de wereld willen beschermen. Maar wat maakt deze boeken zo leuk? En waarom inspireren deze boeken kinderen om te lezen, ook als ze lezen niet zo leuk vinden?

Wat maakt Echte Duiven zo leuk?

  • de Echte Duiven boekenreeks is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar
  • de boeken bestaan uit losse verhalen, die makkelijk zijn te begrijpen
  • iedere pagina is volledige ge├»llustreerd, geen pagina’s vol tekst
  • de boeken staan vol met grappen en humor

Bekijk hier het hele assortiment aan Echte Duiven kinderboeken!

Echte Duiven pikken het niet

Terug naar de nieuwste aanwinst in de collectie: Echte Duiven pikken het niet. Met dit boek maakten wij hier in huis voor het eerst kennis met een boek uit deze reeks. Fenna (7 jaar) heeft dit schooljaar net willen lezen en vindt het, in tegenstelling tot haar broer, fantastisch. Ze wilde dit nieuwe boek dan ook wel voor ons lezen om haar mening met ons te delen! Maar waar gaat het boek eigenlijk over?

Echte Duiven pikken het niet

In het boek Echte Duiven pikken niet nemen de duiven het op tegen een hongerige wezel. Zal het ze lukken om de verdwenen vogel als eerste te vinden? En ontdekken ze op tijd wie het zeldzame juweel heeft gestolen? Je ontdekt het allemaal in het nieuwste boek waar de Echte Duiven terugkeren om de stad te beschermen. Niemand kan dit beter dan de populaire hoofdrolspelers Rots, Curly, Tuimelaar, Pozzie en Grootkropper.

Wat vindt Fenna van het boek?

Fenna leest graag boeken, maar heeft al snel de neiging om te roepen: ‘Dit boek is nog te moeilijk voor mij.’. En eigenlijk had ik deze reactie ook verwacht bij het openslaan van het boek ‘Echte Duiven pikken het niet‘. En niet om de opzet van het boek, want elke pagina is prachtig ge├»llustreerd en bevat veel afbeeldingen met tekst erbij. Ik had deze verwachting wel omdat ik er best lastige woorden in zag staan voor een net 7-jarige. Maar niks bleek minder waar, al snel begon ze mij voor te lezen.

Echte Duiven pikken het niet

En al snel werd er elke avond voor het slapen gaan een aantal bladzijdes voorgelezen. Fenna heeft de smaak te pakken! Ik vroeg haar waarom ze dit boek graag leest en ze gaf aan dat ze het zo fijn vindt dat het vaak korte zinnetjes zijn met een plaatje erbij. Zo snap ik het verhaal extra goed en er staan leuke grappen in.

Echte Duiven kinderboeken

Wat mij betreft is het dan een geslaagd boek! Onze net 7-jarige leest graag het boek ‘Echte Duiven Pikken het niet‘ en ik denk dat als ik haar vertel dat er meerdere Echte Duiven boeken zijn, dat ze die ook graag zou willen lezen!

Kennen jullie de Echte Duiven kinderboeken al?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

5 comments

  1. De boeken van Echte Duiven ken ik nog niet. Ik doe graag mee voor mijn dochter die wel wat leesstimulans kan gebruiken.

  2. Zien er leuk uit. Heerlijk even relaxed lezen met veel plaatjes. Dat vinden denk ‘bijna’ alle kinderen leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.