Reviews Spellen en Puzzels

Een puzzel en doolhof in één met Pierre de Doolhofdetective!

Een puzzel en doolhof in één met Pierre de Doolhofdetective! 28 februari 2021Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is voor altijd 30 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen. Verder is ze naast interieur en fotografie vooral dol op bordspellen.

Pierre de Doolhofdetective

Nu alle dierentuinen, parken, winkels en restaurants dicht zijn is het lastiger om originele activiteiten voor de kinderen te blijven verzinnen. Hier hebben ze de boeken van de bibliotheek al maanden in huis, is elk bordspel tig keer gespeeld en zijn de kleurboeken bijna vol gekleurd. Deze puzzel van Pierre de Doolhofdetective biedt weer een paar uur vertier en uitdaging voor de (oudere) kinderen en heeft ook nog een extra element. In de puzzel zitten namelijk leuke opdrachtjes verscholen.

Een beetje ‘Waar is Wally?’

De puzzel ‘Drukke haven’ van Pierre de Doolhofdetective is een puzzel van 300 stukjes. Bij de puzzel wordt een grote poster geleverd van 66×47 cm. Omdat op de afbeelding veel herkenbare mannetjes, bootjes en auto’s staan is de puzzel goed te maken! Zeker ook met wat oudere kinderen. Heb je de puzzel af dan is het tijd om de extra opdrachten te maken. Een beetje zoals ‘Waar is Wally?’

Zie bijvoorbeeld onderstaande opdracht:

We moesten dus op zoek naar Graaf Suikerspin (briljante naam), de chocoladeletter en Mr. X. Onze dochter van bijna zeven vond deze zoekopdrachten ontzettend leuk. Op de puzzel staan zoveel figuren dat het nog knap lastig was om Mr. X te zoeken. Maar we hebben hem gevonden! (Let op: onderstaande foto bevat een spoiler!)

De puzzel van Pierre de Doolhofdetective bevat nog veel meer opdrachtjes en dat maakt het leuker dan een normale puzzel. Vind je het toch lastig om alle opdrachten te maken? Je hebt geluk! Op de achterkant van de poster staan de oplossingen. Daarvoor moet je zelf ook even detective spelen. De oplossingen zijn namelijk alleen te zien met het bijgeleverde vergrootglas.

Dit vonden wij ervan!

We houden hier thuis best van puzzelen. Niet van die puzzels waar bijvoorbeeld een bos op staat en je 100 groene stukjes hebt die onherkenbaar zijn, maar puzzels met grappige afbeeldingen waarbij elk stukje een duidelijk detail toont. Dat maakte dat deze puzzel erg in de smaak viel.

Dat deze puzzel van Tucker’s Fun Factory een extra element heeft met de opdrachtjes maakt het natuurlijk extra leuk. Ze hebben ook nog een andere variant, namelijk een kleurrijke snoepwinkelpuzzel. Dus puzzelen en zoeken maar!

Meer puzzelen? Bekijk onze blog over de monsterpuzzels van Zozoville

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is voor altijd 30 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen. Verder is ze naast interieur en fotografie vooral dol op bordspellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.