Reviews Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Escape Room The Game: 2 Player Horror | Review

Escape Room The Game: 2 Player Horror | Review 20 november 20201 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Escape Room The Game: 2 Player Horror

Ervaar de spanning van een echte Escape Room in de nieuwste editie van het spel Escape Room The Game: 2 Players met het thema horror! En dit spel speel je gewoon thuis met zijn tweeën!

Escape Room The Game

Inmiddels zijn er de afgelopen jaren al verschillende Escape Room The Game spellen uitgebracht. En met een goede reden! Het is de ideale manier om een Escape Room in huis te halen. Ook in de nieuwste editie Escape Room The Game: 2 Player Horror ga je aan de slag met uitdagende en zenuwslopende puzzels. In dit geval met het thema horror, extra spannend dus! Ga samen aan het werk om de puzzels op te lossen en de verborgen aanwijzingen te vinden. Wij mochten het spel testen en vertellen je hoe het werkt en wat wij van het spel vinden!

De inhoud

Escape Room The Game: 2 Player Horror wordt geleverd in een compact doosje met daarin een introductie avontuur (15 minuten), een decoder en twee complete avonturen waarbij je voor elk avontuur 60 minuten de tijd krijgt om te ‘ontsnappen’!

Escape Room The Game - 2 Player - Horror - Identity Games
De inhoud

Hoe werkt Escape Room The Game: 2 Player?

Zoals de naam van het spel al zegt is deze Escape Room geschikt voor 2 spelers. Beschik je over het basisspel Escape Room The Game dan kan je gebruik maken van de decoder. Heb je geen decoder? Geen probleem! Het spel is ook te spelen met behulp van een app die op je telefoon is te downloaden.

Bloody Mary – het introductiespel

Speel je het spel voor het eerst begin dan met het introductiespel? Open Bloody Mary en lees waar het spel over gaat. Dit is een ideaal spel om alvast kennis te maken met het idee achter de Escape Room spellen. Heb je al wel vaker een Escape spel gespeeld? Dan kan je het introductiespel overslaan, al blijven ook de introductiespellen leuk om te spelen.

The Little Girl & House by The Lake

Ben je klaar voor het echte werk dan kan je starten met het spel The Little Girl of House by The Lake! Hiervoor kan je de decoder gebruiken uit het basisspel (als je die hebt) en anders kan je het spelen met de Escape Room the Game app die je kunt downloaden. Leg alles klaar, haal het eerste spel uit de verpakking en lees het verhaal. Neem het goed in je op, start de tijd en ga aan de slag! De spellen bestaan uit verschillende delen die je na elkaar moet spelen, je kunt niet verder met deel 2 als je deel 1 nog niet hebt opgelost. Maar eigenlijk wijst dit zich vanzelf!

Tip! Wil je Escape Room the Game met meerdere spelers spelen? Bekijk dan eens Escape Room the Game (16 jaar en ouder) of Escape Room The Game – Jumanji Familie Editie (10 jaar en ouder).

Wat vinden wij van het spel?

Nu komt het lastige, want wij kunnen natuurlijk niets verklappen met betrekking tot de puzzels en de verhalen. Naja, kan wel, maar dat is niet leuk! Wij begonnen met het introductiespel gevolg door het spel The Little Girl. Een beetje horror vinden wij wel leuk, dus het thema hield ons niet tegen. Met het muziekje uit de app op de achtergrond zat je helemaal in de Escape Room sfeer. De spullen werden klaargelegd en de timer gestart!

Escape Room The Game: 2 Player Horror
De timer

Het eerste wat je denkt is waar te beginnen? Maar zodra je samen goed gaat lezen en gaat kijken naar alle items die je mag gebruiken, dan kan je al snel van start. We hebben bij dit spel in het begin een hint nodig gehad en uiteindelijk hadden we nog 7 minuten over! The Little Girl was dus lastig, maar wel te doen!

House by the Lake was een ander verhaal. De moeilijkheidsgraad ligt hier ook hoger en dat was te merken. Maar dat is wat de Escape spellen zo leuk maakt, je voltooit ze niet met twee vingers in je neus. Het is echt wel even goed puzzelen. Ook Escape Room The Game: 2 Player Horror vinden wij weer heerlijk uitdagend, origineel en we hebben ons goed vermaakt!

Escape Room the Game testen?

Twijfel je nou altijd of de Escape Room The Game spellen wel bij je passen? Dan hebben we goed nieuws! Het is mogelijk om de demogame ‘Huisarrest’ te spelen en dit is helemaal gratis. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is hier te klikken om op de demopagina terecht te komen. Tijdens het spelen van de demo maak je kennis met het Escape Room The Game concept, dit kan samen of alleen. De demo is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar!

Ook leuk om te lezen: Puzzelen met Escape Room The Game 2

Heb jij wel eens een Escape Room the Game spel gespeeld?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

  1. dit zou leuk zijn voor mijn jongste zoon, hij heeft dit al eens in het echt gedaan. Zou leuk zijn om opnieuw te beleven 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.