Reviews Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Escape Room The Game Puzzel – Secret Of The Scientist | Review

Escape Room The Game Puzzel – Secret Of The Scientist | Review 10 februari 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Escape Room The Game Puzzel- Secret Of The Scientist

Als we in deze tijd van de lockdown geen Escape Rooms kunnen bezoeken, dan halen we gewoon een Escape Room in huis! Of in dit geval een Escape Puzzel! Wij hebben de Escape Room The Game Puzzel: Secret Of The Scientist getest en vertellen jullie er meer over!

Escape Room The Game Puzzel

De kans is groot dat je het spel Escape Room The Game wel kent, zeker als je een Escape Room fan bent! Dit spel bestaat uit een decoder en verschillende kamers die je thuis aan de keukentafel kunt spelen. Lees hier onze review!

Escape Room The Game Puzzel

Maar in dit geval is het populaire Escape Room spel gecombineerd met iets wat heel veel mensen in de lockdown doen: puzzelen. En dan denk je nu misschien, maar een Escape Room is toch altijd puzzelen? Dit keer ga je echt puzzelen met puzzelstukjes. Heb jij de puzzel gemaakt, dan is het nogmaals puzzelen om aan de juiste codes te komen!

De inhoud

De puzzel Escape Room The Game Puzzel- Secret Of The Scientist zit verpakt in een puzzeldoos. Bij het openen van de doos begint de puzzel namelijk al! In de doos vind je de handleiding, 12 sleutelstukken, puzzel decoder, 10 hintmunten & 2 mysterieuze onderdelen. Maar dat is niet alles, in de doos vind je 6 vakjes die vol met puzzels zitten, maar daar gaan we natuurlijk niet teveel over verklappen!

De inhoud

Hoe werkt Escape Room The Game Puzzel- Secret Of The Scientist?

Ben je klaar om te beginnen? Lees dan de handleiding goed door. Je hebt twee spelopties om te spelen. Ga je voor de variant met tijd of ga je liever zonder tijdsdruk aan de slag? Als je kiest voor de variant met tijd dan heb je een timer nodig. Lees vervolgens het inleidende verhaal en het is tijd om het eerste vakje open te maken!

Het eerste vakje open
Escape Room The Game Puzzle Adventures - Secret Of The Scientist

Elk vakje bevat een zakje met puzzelstukjes om een kamer in elkaar te puzzelen en eventuele andere benodigdheden. Op de klep van het geopende vakje staat extra informatie en puzzelen maar!

Wat vind ik van deze puzzel?

Tijdens deze lockdown kwam deze puzzel als geroepen! Niet altijd weet ik meer wat te doen, maar met deze puzzel heb ik mij toch zeker 1 uur en 45 minuten vermaakt! Vanaf het openen van het eerste vakje was ik verslingerd! Je puzzel steeds een kamer in elkaar en probeert dan een code te ontcijferen. Deze code bestaat uit cijfers en hiervoor heb je de sleutelstukken nodig, deze leg je op de decoder.

Escape Room The Game Puzzel- Secret Of The Scientist

Als je dan denkt ik heb er, dan heb je het mis. Ook op de decoder is het nog even goed opletten geblazen, want je moet op een bepaalde manier de kleuren en vormen naar voren krijgen die je nodig hebt om het volgende vakje te mogen openen! Je bent dus continu aan het puzzelen!

Escape Room The Game Puzzel- Secret Of The Scientist

Wat mij betreft is Escape Room The Game Puzzel- Secret Of The Scientist echt een aanrader! Kom je even niet verder dan kan je een hintmunt inzetten om verder te komen. De hints staan op de achterzijde van de handleiding. Enige nadeel aan de puzzel, je kan hem maar één keer spelen! Vervolgens kan je er overigens wel iemand anders blij mee maken. Qua moeilijkheidsgraad scoort de puzzel wat mij betreft 3 uit 5 sterren. Ik speelde op tijd en deed er 102 minuten over. Volgens de handleiding deed ik het geweldig! Gaan jullie ook een poging wagen?

Ook leuk om te lezen: Nog meer Escape Puzzels

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.