Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Exploding Kittens Party Pack | Review

Exploding Kittens Party Pack | Review 14 juli 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Exploding Kittens Party Pack

Exploding Kittens is een kaartspel dat ontzettend populair is! Hier stond het ook al enige tijd op ons verlanglijstje, want we zijn gek op tactische kaartspellen. Wij kregen van Asmodee het kaartspel toegestuurd ter promotie van het nieuwe platform Unbox Now. Dus dat was direct een kennismaking met een handig spellenplatform en we konden aan de slag met een spel dat we graag eens wilde proberen. Vandaag vertel ik je hoe Exploding Kittens Party Pack werkt en of het spel aan onze verwachtingen voldoet!

Exploding Kittens Party Pack

Exploding Kittens Party Pack is een versie van het kaartspel Exploding Kittens. Het verschil tussen het Party Pack en het originele spel zit hem in het aantal spelers waarmee het spel gespeeld kan worden. Exploding Kittens Party Pack kan je met maximaal 10 spelers spelen, een echt feestje dus! In dit kaartspel draait het allemaal om exploderende kittens. En als kattenliefhebber kan ik je vertellen, een kaart met een exploding kitten wil je niet! Een exploding kitten zorgt ervoor dat je direct het spel verliest. Trek jij deze uit de stapel met kaarten dan heb je verloren. Heel simpel gezegd lijkt het kaartspel Exploding Kittens een beetje op Russisch roulette, maar dan met kaarten.

Exploding Kittens Party Pack

De inhoud

De inhoud van het Exploding Kitten Party Pack bevat een selectie van kaarten uit het basisspel, kaarten uit de uitbreiding Imploding Kittens en uit de Exploding Kittens app. Dit alles zit samen in een compact en stevig doosje dat ook nog eens geluid maakt als je het opent!

De inhoud
De inhoud

Hoe werkt het spel?

De werking van het Exploding Kittens Party Pack is eenvoudig. Aan het begin van het spel ontvangt iedere speler een ontmantelkaart en daarnaast 7 willekeurige speelkaarten. Als iedereen de juiste hoeveelheid kaarten heeft worden er een aantal Exploding Kittens toegevoegd aan de stapel, altijd één Exploding Kitten minder dan het aantal spelers.

Exploding Kittens Party Pack

Nu gaat het spel beginnen! Als je aan de beurt bent heb je een aantal acties uit te voeren, hele eenvoudige acties:

  1. Je past of je speelt een kaart uit je handen (voer acties die op de kaarten staan direct uit)
  2. Je pakt een kaart van de stapel

Simpel toch? Het is alleen wel zaak dat je zorgt dat je geen Exploding Kitten kaart trekt want dan ben je uit het spel. Dat wil je dus voorkomen en daar zitten een aantal kaarten voor in het spel die je kan inzetten. Bijvoorbeeld de ‘Sla over’ kaart, deze zorgt ervoor dat je geen kaart hoeft te trekken. Maar er zijn ook kaarten die je in de toekomst laten kijken, zodat je de eerste 3 kaarten van de trekstapel mag bekijken. Er zitten ook ‘pest kaarten’ in het spel die ervoor zorgen dat je een andere speler meerdere beurten kan laten spelen, maar er zijn ook kaarten om dit te blokkeren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden die het spel ontzettend spannend maakt!

Onze ervaring met Exploding Kittens

Het Exploding Kittens Party Pack is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar. Laat Fenna nou net zeven zijn geworden, gek zijn van katten en van spelletjes. Je begrijpt het vast, we gingen direct aan de slag. De spelregels zijn eigenlijk heel eenvoudig, dus die hadden we zo door. Op alle kaarten staat welke acties je ermee uit kunt voeren en in de spelregels staat nog een extra toelichting. Je hebt na één proefronde direct door hoe het spel werkt.

Exploding Kittens

Het was voor Fenna even een kwestie van goed lezen voordat ze een kaart speelde, maar bij de potjes daarna ging het steeds vlotter. Wij hebben het spel met zijn tweeën getest en dan is het al spannend wanneer er een Exploding Kitten tevoorschijn komt. Ik kan mij alleen maar voorstellen dat dit spel met meerdere spelers nog tactischer gespeeld gaat moeten worden en de spanning nog groter is. Ik heb in ieder geval de smaak te pakken en dit spel gaat op het lijstje voor een toekomstige spelletjesavond met meerdere spelers. Het gaat zelfs mee op vakantie, want hier gaan we heel wat plezier aan beleven. Wat mij betreft de grootste pluspunten; eenvoud, tactiek en snelheid. Eén potje duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten, dus een heerlijke snelheid voor een kaartspelletje. Wij zijn fan!

Kaartspel Exploding Kittens Party Pack
Hebben jullie het kaartspel Exploding Kittens al in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.