Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Fake | Spannend boek over de gevaren van fake news

Fake | Spannend boek over de gevaren van fake news 22 september 2021Leave a comment

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 38 jaar en moeder van Luuk (9). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Een filter over een foto, of een filmpje dat niet echt is… Tegenwoordig kan het allemaal. Het boek Fake van Carry Slee is dan ook heel herkenbaar, zeker voor de jonge lezers.

Het verhaal van Fake

Levi ziet dat zijn vriendinnetje Mila, het wel heel gezellig heeft met de nieuwe jongen op school, Emiel. Hij is daarom boos, en geeft hem een harde schop. Emiel vlucht weg. Later die dag hoort Levi dat Emiel in het ziekenhuis is beland. En erger nog, hij ligt in coma. Direct verschijnt er een filmpje online waarin te zien is dat Emiel van een dak van tien hoog naar beneden valt. En op de video is ook te zien dat Levi dat doet! Boze reacties op internet volgen en brengen Levi in gevaar. Hoewel hij beweert dat de video niet echt is, geloven ze hem niet. De kinderen zijn heel boos op Levi en slaan hem in elkaar. En zo belandt Levi in een rolstoel. Dit is in een notendop het verhaal van het nieuwe boek van Carry Slee: Fake.

Wat vindt Luuk (9) van het boek?

“Het is een leuk boek, alleen komt er best veel verliefdheid in voor. De kinderen zijn ook een stukje ouder dan ik, ze zitten in de eerste klas van de middelbare school en ik nu in groep zeven. Ik vind het verder een spannend en leuk boek. Het is precies goed geschreven en niet te moeilijk. Het mooiste stukje vond ik toen Levi verrast werd dat er iets naar hem wordt vernoemd. Het is een aanrader voor kinderen die van een beetje actie houden, ik geef het boek een 7,5.”

Carry Slee - Fake 1

Over Carry Slee

Schrijfster Carry Slee is met stip op één de meest bekende kinderboekenauteur. Hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Tien keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de jonge jury. Van haar boeken zijn meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht.

Meer lezen van Carry Slee? Ken je Juf Braaksel al?

Judith is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 38 jaar en moeder van Luuk (9). Judith reist voor haar tijdschrift Duiken de hele wereld over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.