Favoriete speelgoed

Het favoriete speelgoed van kinderopvang het Speelbos

Het favoriete speelgoed van kinderopvang het Speelbos 30 mei 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Favoierte speelgoed kinderopvang

Ben je op zoek naar een cadeau voor kinderen van 0 tot 3 jaar oud? Dan helpt het favoriete speelgoed van kinderen van kinderopvang het Speelbos je ongetwijfeld verder! Vandaag vertelt Marie over het favoriete speelgoed van de kinderen bij haar op de kinderopvang.

Favoriete speelgoed op de kinderopvang

Hallo, ik ben Marie en ik ben 25 jaar. Ik ben onthaalmoeder/gastouder in Gent. In mijn opvang zitten er 7 actieve, leergierige kinderen van 0 tot 3 jaar. De jongste is 10 maand en de oudste is 2,5 jaar. Op Facebook en Instagram toon ik de belevenissen van de kinderen van Het Speelbos. Ik vertel je hier graag meer over het favoriete speelgoed van de kinderen.

1. Wobbel starter versie

Wobbel

Over de wobbel had ik al heel veel dingen gehoord, hij stond dan ook op mijn verlanglijstje. Toen ik een aantal weken geleden de starter versie van de wobbel cadeau kreeg was ik ontzettend blij. Het was natuurlijk wel even afwachten of hij zo leuk zo zijn als ik hoorde. De eerste dag heb ik hem gewoon in het midden van de speelruimte gezet en geobserveerd. De jongste van de opvang (10 m) kroop er meteen naar toe, hij begon er spontaan op te trommelen, de oudste kinderen (2 j) begonnen er mee te schommelen. Nu ligt hij al een tijdje in de opvang en hij wordt dagelijks gebruikt, voor vanalles en nog wat. Vaak liggen er erop of zitten ze erop tijdens hun spel, hij wordt ook gebruikt als brug voor de auto’s, bedje voor de poppen, glijbaantje enz… De wobbel lijkt om gewoon een gebogen plank maar het is veel meer dan dat! Absoluut het meest favoriete speelgoed op onze kinderopvang.

2. Playmobil 123

Playmobil123

Zelf ben ik een grote Playmobil fan, dus in mijn opvang kon Playmobil 123 natuurlijk niet ontbreken. Het was even spannend om te weten of de kinderen van de opvang de Playmobil even leuk zouden vinden als ikzelf ;). Ze hadden als snel de Playmobil 123 te pakken. De dieren, poppetjes en auto’s worden het meest gebruikt. Er wordt zowel binnen als buiten mee gespeeld. De poppetjes zijn ideaal voor handjes vanaf 1 jaar. Het enige “nadeel” is dat de poppetjes niet zo makkelijk zitten, dus de kindjes moeten dan wel hulp vragen bij mij. Ondanks dit kleine nadeel blijven ze enorm populair.

3. Ikea keukentje

Ikea kinderkeuken

Het Ikea keukentje was mijn eerste grote aankoop voor de opvang, ik twijfelde in het begin nog of ik het wel zou kopen. Ik ben ontzettend blij dat ik het gekocht heb, het is een gigantisch succes :)! Er wordt dagelijks mee gespeeld door zowel de jongste als de oudste. De jongste spelen vooral met de attributen (kookpotten, eten, borden,…). De oudste maken dagelijks heerlijke gerechten voor mij en voor elkaar klaar.

4. Quadro glijbaan

Quadro glijbaan

De Quadro glijbaan is een enorm succes, behoort tot het favoriete speelgoed op de kinderopvang. Eigenlijk niet alleen de glijbaan maar gewoon Quadro op zich. Het grootste voordeel is dat je er telkens iets anders van kan maken. Ik heb niet zo een grote tuin dus een echt speeltoestel is hier moeilijk te plaatsen. Als de deur opengaat en de kinderen naar buiten rennen is het eerste waar ze naartoe gaan het Quadro toestel. Ideaal voor actieve/avontuurlijke kinderen.

5. Losse materialen

Speelgoed kinderopvang

Allerlei “losse materialen”, dennenappels, takjes, gras, pluimpjes, kurken, modder… Ik vind het zo mooi om te zien dat wat wij soms zien als “nutteloos” materiaal voor de kinderen zo verrijkend kan zijn. Een takje wordt een zwaard, pluimpjes worden soep, van kurken kan je een toren maken, modder is ideaal om taart te maken.

Speelgoedtip van Marie

Neem “open” speelgoed dat kan dienen voor verschillende doeleinden. Denk ook eens “out of the box” en laat kinderen spelen met echte materialen. Ruim bijvoorbeeld je kast eens op en laat de kinderen spelen met oude telefoons, oude portemonnee’s…

Bedankt Marie voor het delen van het favoriete speelgoed op de kinderopvang. Een leuke inspiratiebron als je op zoek bent naar een cadeau voor kinderen van 0 tot 3 jaar oud!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Luke (1,5 jaar)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.