Baby en Peuter Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Trends

Fisher-Price bestaat 90 jaar!

Fisher-Price bestaat 90 jaar! 23 juni 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Fisher-Price bestaat 90 jaar

Vierde Barbie vorig jaar nog haar 60ste verjaardag. Dit keer gaan we nog een stapje verder. Het bekende speelgoedmerk Fisher-Price bestaat dit jaar alweer 90 jaar! Dat had je niet gedacht of wel?

Fisher-Price, terug in de tijd

Fisher-Price neemt ons mee terug in de tijd naar het jaar 1930. Het jaar waarin dit Amerikaanse bedrijf werd opgericht. Sinsdien maakt het bedrijf miljoenen kinderen gelukkig met haar speelgoed, wat door de jaren heen natuurlijk sterk is ontwikkeld! Zo kwam dit merk als eerste met de term ‘Preschool Toys’ in 1934 en maakte het als eerste gelicentieerd speelgoed dat kleuters spelenderwijs laat coderen met Code-A-Pillar!

Negentig jaar lang al maken we kinderen gelukkig met innovatieve producten die ouders en kinderen al generaties lang dichter bij elkaar brengen. Het stemt ons dan ook heel blij dat we samen met hen deze mijlpaal mogen vieren”.

Diane Magne, marketingmanager bij Mattel Benelux

Fisher-Price bestaat 90 jaar

Het 90-jarige bestaan van Fisher-Price is vastgelegd in een tijdlijn. En daarin zie je heel veel bekend speelgoed voorbij komen. Maar wist jij bijvoorbeeld ook dat de fabrieken van Fisher-Price tijdens de Tweede Wereldoorlog niet alleen maar speelgoed produceerden?

Fisher-Price tijdlijn

Fisher-Price is dus opgericht in 1930 en in 1931 behoorden Dr Doodle en Granny Doodle tot het eerste houten speelgoed, ook wel bekend als the 16 Hopefuls. Maar het bleef niet alleen bij speelgoed. In 1942 werd er in de fabriek geen speelgoed geproduceerd maar o.a. onderdelen voor vliegtuigen voor het leger dat diende tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Fisher-Price tijdlijn

In 1950 bracht Fisher-Price de Buzzy Bee op de markt. Deze bij werd bekend om zijn plastic vleugel aan zijn houten lichaam. Vanaf dat moment werd plastic iets waar veel meer bedrijven zich in gingen verdiepen. En dan komen we bij heel bekend speelgoed, want wist jij dat Little People dus al sinds 1959 bestaat? In 1959 werd de eerste Little People bus uitgebracht! En deze Little People bus (in een nieuw jasje) is nog steeds te koop!

En er zullen weinig mensen zijn die de ‘Rock-a-Stacks‘ uit 1960 niet kennen! Zelfs hier in huis hebben wij ze gehad! Vanaf 1961 begon Fisher-Price ook met de zogenaamde ‘Play Laboratory’ oftewel kinderen mochten nieuwe speelgoedidee├źn eerst gaan testen!

Tijdlijn 3

In 1963 komt de wereldberoemde Fisher-Price telefoon op de markt. Wist je dat ook deze nog steeds te koop is, uiteraard wel in vernieuwde versie, maar je herkent de eerste versie er nog in terug. In 1969 werd ‘Welcome to the farm’ ge├»ntroduceerd. Deze boerderij is ook vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar.

Tijdlijn 5

In 1993 werd Fisher-Price onderdeel van Mattel. En Mattel ken je ongetwijfeld van Barbie en Hot Wheels. Speelgoed dat ook nu nog steeds enorm populair is. Ook als onderdeel van Mattel blijft Fisher-Price zich ontwikkelen van de Jumperoo tot de Laugh & Learn Puppy.

Tijdlijn 5

En ook de afgelopen jaren is er veel ontwikkeld. In 2014 ontwikkelde Fisher-Price speelgoed met de Smart Stages Technology. Zo kunnen kinderen op verschillende niveaus spelen met het speelgoed. En de BeatBo was het eerste speelgoed dat met peuters & kleuters begon te dansen en zinnen herhaalde. In 2016 werd het eerste speelgoed op de markt gebracht waarbij kleuters spelenderwijs leren coderen met Code-A-Pillar! En dan komen we alweer bij speelgoed van vorig jaar: Linkimals.

Fisher-Price bestaat 90 jaar

Fisher-Price & COVID-19

Ook tijdens COVD-19 (het coronavirus) zat Fisher-Price niet stil. Zo brachten ze een speciale verzamelcollectie van actiefiguren en Little People Community Champions, de zogenaamde #ThankYouHeroes uit. De opbrengsten hiervan gaan volledig naar doelen die zich inzetten in de strijd tegen het coronavirus.

#ThankYouHeroes is een eerbetoon aan de echte helden uit de gezondheidszorg en het alledaagse leven, en bedoeld om eerstehulpverleners een financieel duwtje in de rug te geven.

Chuck Scothon, Senior Vice President bij Fisher-Price en Global Head of Infant and Preschool bij Mattel

Eigenlijk maakte het Fisher-Price niet uit of dit speelgoed werd geschonken uit erkenning of dat het kinderen helpt om te praten over hun gevoelens. Zolang het het leven van kinderen en volwassenen wat draaglijker kan maken in deze lastige tijden is het goed.

Wat is jullie favoriete Fisher-Price speelgoed?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.