Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Trends

Foam Alive komt op magische wijze tot leven!

Foam Alive komt op magische wijze tot leven! 11 januari 20201 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Foam Alive Review

Ben je gek van speelzand, schuim of slijm? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf nu kan je spelen met Foam Alive, wat wel wat weg heeft van speelzand, schuim en slijm! We hebben het voor jullie mogen testen en vertellen er meer over.

Wat is Foam Alive?

Foam Alive wordt omschreven als gek Flowy schuim dat beweegt in een zogenaamde Flow-motion! Het is een squishy fluffy schuim dat op een hele bijzondere manier beweegt. Als je het oppakt glijdt het op een langzame manier tussen je vingers door. Het lijkt bijna alsof het smelt, maar dat goed het niet!

Foam Alive van BOTI

Wij mochten de Foam Alive IJssalon voor jullie testen! Dit is een mooi starterspakket om mee te beginnen! Naast dit pakket zijn er ook nog een aantal aanvullingen beschikbaar.

De inhoud

De Foam Alive IJssalon bevat drie verschillende kleuren foam: Lava Lime Foam, Blue Blitz en Fuchsia Flash. Daarnaast vind je in de doos 2 plastic ijshoorntjes, 3 ijsbolvormpjes en een ijsschep.

Foam Alive - de inhoud

Wat kan je met Foam Alive?

Maar wat kan je dan eigenlijk met het schuim dat in Flow-motion beweegt? Het antwoord daarop is simpel: van alles! De Foam Alive IJssalon set richt zich op het maken van ijsjes, dus kan je er ijsjes mee maken. En door het smeltende effect van de foam lijkt het net echt!

Wat vinden wij van Foam Alive?

Hier in huis zijn de kinderen gek op spelen met speelzand en ze maken ook graag zelf slijm. Dus op voorhand had ik al het vermoeden dat Foam Alive hier goed in de smaak zou vallen! De eerste reacties bij het uitpakken van het foam waren dan ook:

Oooh, dit voelt echt heel gek! Wel lekker zacht hoor ik ga het kneden!

Fenna (5 jaar)

Ieeel, kijk nou het glijdt zo tussen mijn vingers door. Wat is dit mama? Het lijkt niet op slijm, meer op speelzand, maar toch ook weer niet!

Jamie (7 jaar)
Foam Alive Review

De structuur van het foam is dan ook heel bijzonder. Het glijdt gemakkelijk tussen je vingers, zie het filmpje op ons Instagram kanaal. Het lijkt zich constant uit te zetten, knijp je het foam fijn in je hand dan ‘loopt’ het er weer uit als je je hand opent.

Foam Alive IJsje

Dat was voor de kinderen direct een uitdaging bij het maken van een ijsje. Wanneer je de ijsvormpjes gebruikt voor het maken van een bolletje dan blijft dit goed bij elkaar (zie de blauwe bol op de foto hierboven), toen er nog een groene bol op werd geplaatst ‘smolt’ deze. Een heel grappig effect.

Foam Alive losse deeltjes

Het zorgt overigens wel voor rommel. Het foam valt ook snel in kleine losse deeltjes! Deze heb je overigens zo weer bij elkaar zitten, maar het kan een rommeltje worden. Al vonden Jamie en Fenna dat alleen maar prachtig. Ze zijn meteen een hele lange tijd zoet geweest. Een hele ontdekking hoe ze het beste ijsjes konden maken en wat ze natuurlijk nog meer met Foam Alive kunnen. Ik weet zeker dat hier heel vaak mee gespeeld gaat worden.

Foam Alive Review
IJsje
Spelen met foam

Ook leuk om te lezen: Slijmachtige Treasure X Aliens

Op de foto’s is goed te zien dat het foam wel snel door elkaar raakt. Bij bijvoorbeeld potjes Play-Doh klei vind ik het altijd zo zonde dat het één grote hoop wordt waarbij de originele kleuren niet meer zijn te onderscheiden. In het geval van Foam Alive raakt de foam ook door elkaar maar de kleuren mengen niet. Zo blijven de vrolijke kleuren behouden.

Waar te koop?

Foam Alive is in Nederland net op de markt en is vooralsnog te koop bij online webwinkels, waaronder Bol.com! Naast de IJssalon is de foam ook los te koop in de zogenaamde blister verpakkingen.

Wat ons betreft een leuk en origineel cadeau voor kinderen die gek zijn op speelzand en/of slijm. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud, maar zorg er wel voor dat ze het niet in de mond stoppen. Het is geen eten!

Hebben jullie Foam Alive al in huis?

Foam Alive IJssalon

€19,99
8.9

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.5/10

Speelplezier

9.3/10

Pros

  • Heel bijzonder, smelt in je handen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.