Buitenspeelgoed Informatief & Tips Poppen en Knuffels

Ga op Berenjacht!

Ga op Berenjacht! 28 maart 20202 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Berenjacht

Het zijn zware tijden, maar er wordt van alles bedacht om de situatie zo dragelijk mogelijk te maken. Voor kinderen is er weinig vertier nu vrijwel alle uitjes gesloten zijn. Maar daar is wat op bedacht; je kunt in jouw eigen buurt op Berenjacht! Hoe leuk is dat?!

Berenjacht

Het idee is over komen waaien uit het buitenland. Vooral in BelgiĆ« en AustraliĆ« is het al populair. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht‘ uit 1995 van Michael Rosen en Helen Oxenbury is de inspiratie achter het spel. Het idee is simpel. Het is de bedoeling dat mensen beren voor het raam zetten, zodat er voor kinderen in deze tijd een buitenspel ontstaat: de Berenjacht.

En volwassenen kunnen natuurlijk meedoen; maak een foto van beer achter jouw raam en plaats die op de Facebookgroep waar alles gedeeld word rondom deze actie. Er is inmiddels ook een handige kaart waar je alle beren kunt zien. Er zijn inmiddels ook handige afstreepkaarten waarop kinderen kunnen afstrepen hoeveel beren ze al hebben gespot tijdens de Berenjacht.

Berenjacht

RIVM

Superleuk natuurlijk allemaal, maar let erop dat je je wel aan de richtlijnen van het RIVM houdt. Dus houd 1,5 meter afstand en ga niet in groepen op stap. Houd je dus netjes aan de regels en dan heb je een superleuk uitje met jouw gezin!

Hebben jullie al een beer voor je raam staan of zijn jullie zelf al op Berenjacht geweest?

We gaan op Berenjacht
Als het kon gingen we samen
want hier, daar en overal
Zit een beer achter de ramen.
Grote mensen hebben dat gedaan
want het is een soort spel
voor de kinderen die naar buiten mogen gaan.

Dus als je een beer ziet,
zwaai hem dan gedag
en vraag heel vriendelijk
of je morgen weer komen mag,

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.