Games en Elektronica Reviews

Gamestudio | Ontwerp jouw eigen game

Gamestudio | Ontwerp jouw eigen game 16 juli 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Gamestudio

Heb je altijd al een eigen videogame willen ontwerpen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben de ultieme tip voor je: Gamestudio voor de Nintendo Switch. Met dit spel kunnen jong en oud een eigen game maken! Wij mochten het spel testen, vandaag lees je onze review.

Gamestudio

Gamestudio is vorige maand uitgebracht, exclusief in de Nintendo eShop. Samen met Knopixen ga je aan de slag om een eigen game te maken. Dit doe je door een soort uitgebreide tutorial te volgen. Hier leer je stap voor stap om jouw eigen game te creëren. Dit begint simpel door een poppetje te laten springen. Daarna leer je onder meer op de kleur van het poppetje te veranderen, de omgeving aan te passen en objecten te plaatsen. Je ziet de ‘voorkant’ (speelscherm) van de game. maar ook de ‘achterkant’ (programmeerscherm). En daar gebeurt dus al het werk. Want hoe zorg je dat een poppetje kan springen? En hoe kun je iets aan de omgeving doen? Dit gebeurt allemaal aan de achterkant. Daar koppel je bepaalde knoppen aan bepaalde acties en nog véél meer. Dit begint allemaal simpel, maar aan het einde wordt het behoorlijk complex.

Vrij programmeren

Uiteraard is er ook een stand om vrij te programmeren. Hier kun je alles wat je hebt geleerd tot leven brengen. Ik raad je aan om wel eerst de tutorial te doorlopen, voor je aan het vrij programmeren begint overigens. Je kunt Gamestudio spelen met een Joy-Con-controller, een Nintendo Switch-Pro-controller of een Nintendo Switch Lite. Ook kun je een muis aansluiten op de USB-port van de Nintendo Switch-houder. Dat is wellicht handiger voor mensen die het met een muis makkelijker vinden om door de software te navigeren.

Gamestudio

Wat vonden wij van de game?

Eigenlijk is het niet echt een game, maar meer software. Gamestudio heeft een zeer uitgebreide tutorial waar je wel even mee zoet bent. Ik vond het echt tof om te zien hoeveel mogelijkheden er zijn. Gamestudio is slechts 29,99 en je hebt echt waar voor je geld. Het is echt verslavend om steeds weer meer te leren en verder te komen. Wel zijn er enige beperkingen. Je kunt niet van alles helemaal zelf bepalen hoe het eruit ziet, zoals bij een ufo. Maar Gamestudio heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Zeker voor deze zachte prijs is het echt een aanrader!

Gamestudio

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.