Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Gem, het verhaal van een reus | Feelgood voorleesverhaal

Gem, het verhaal van een reus | Feelgood voorleesverhaal 6 mei 2022Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

GEM het verhaal van een reus

‘Gem, het verhaal van een reus’, gaat over een ‘gemiddelde reus’. Maar wie het boek leest, ontdekt al snel dat Gem allesbehalve gemiddeld is. Gem houdt namelijk niet van gewichtheffen, slopen en vechten zoals andere reuzen. Maar hij houdt juist van lezen, een mooi pak en olifanten. 

Gem, het verhaal van een reus

Het boek van schrijfster Annemarie van Haeringen is dit jaar verschenen. De schrijfster heeft al drie Gouden Penselen gewonnen. Een prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. In dit boek staan ook veel en grote illustraties. Het boek is ideaal om voor te lezen voor kinderen vanaf vier jaar. De stukken tekst zijn kort, de tekeningen vertellen de rest. 

“Niet al te vaak nam hij een bad. Hij moest daarvoor naar zee. De rivier was te klein voor hem. Op een dag, toen Gem ging baden, zag hij iets wonderlijks.”

Annemarie van Haeringen

Als Gem groot is, trekt hij erop uit om een plek voor zichzelf te zoeken. Hij is het liefst op zichzelf, tot hij een reuzenzeemeermin ontmoet. Hij probeert haar aandacht te trekken, maar dat lukt niet. Totdat Gem een manier vindt om een onuitwisbare indruk te maken. 

Een mooi gebonden boek is Gem, het verhaal van een reus, leuk om voor te lezen met een feelgood einde. Maar de prijs van 17 euro voor een boek van 32 pagina’s is misschien wel aan de ietwat hoge kant.

Meer lezen? Lees hier onze review van Een zee van liefde.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.