Overige

Speelgoed van het Jaar 2020 – De genomineerden!

Speelgoed van het Jaar 2020 – De genomineerden! 1 juli 20201 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020

Het is weer zover! De verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 komt er weer aan. En de genomineerden voor dit jaar zijn bekend. Benieuwd welk speelgoed genomineerd is voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020? Lees dan snel verder!

Speelgoed van het Jaar 2020

Tijdens de aanloop naar Sinterklaas en Kerst kunnen we ook altijd genieten van de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Elk jaar weer wordt speelgoed op verschillende manieren bekeken door experts uit de speelgoedbranche. En ook dit jaar is dit weer gebeurd! Binnen verschillende leeftijdscategorieën is speelgoed genomineerd en wij hebben de nominaties voor je op een rij gezet! Nu is het nog geduld hebben tot 9 september, want vanaf dat moment mag je op het genomineerde speelgoed stemmen!

Speelgoed van het Jaar 2020 – 0 t/m 3 jaar

Baby’s en peuters in de leeftijdscategorie 0 t/m 3 jaar zijn nog volop de wereld om zich heen aan het verkennen. Felle kleuren trekken de aandacht, grote stukken oppakken bevordert de motoriek. Geluidjes zijn interessant en langzaam leren de kinderen steeds meer. Speelgoed stimuleert jonge kinderen om zich te ontwikkelen. En daarbij is rekening gehouden bij het selecteren van het genomineerde speelgoed. Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 0 t/m 3 jaar:

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

Playmobil is ontzettend populair, maar wist jij al dat dit ook geschikt is voor kleine kinderen? De sets van Playmobil 1.2.3. bieden plezier en een leerzame ervaring voor peuters. En voor peuters is het Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf wellicht al heel herkenbaar. Deze set van Playmobil kan je eenvoudig meenemen en heeft alles wat kinderen leuk vinden. Een schommel, glijbaan of draai mee in de draaimolen. Kinderen kunnen hun eigen ervaring naspelen in deze set en alles past in het bijgeleverde koffertje. Deze set ligt nog niet in de winkels.

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

SmartMax My First Sounds Senses

Met SmartMax My First Sounds & Senses haal je een magnetische speelset voor de allerkleinsten in huis. Vier kleurrijke ballen en staven zorgen voor een beleving van texturen, vormen, kleuren en geluiden. Schud de staven en ballen om muziek te maken en de aantrekking (magneten) tussen de onderdelen prikkelt de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Een ideale set voor kinderen die volop de wereld aan het ontdekken zijn!

SmartMax My First Sounds Senses

Speelgoed van het Jaar 2020 – 4 & 5 jaar

Ook kleuters van 4 en 5 jaar oud zijn zich nog volop aan het ontwikkelen. Zij doen dit vaak wel al op andere manieren, denk hierbij aan het spelen van rollenspellen. Ook beginnen ze met het spelen van de wat makkelijkere spelletjes en ontwikkelen ze vaak hun eigen fantasiewereld. Het genomineerde speelgoed sluit daar goed bij aan! Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 4 & 5 jaar:

Ik Leer Symmetrie van Jumbo

Met ‘Ik leer symmetrie’ van Jumbo leren kinderen spelenderwijs wat symmetrie nou precies is. Door vormpjes op de juiste manier neer te leggen ontdekken ze het magische effect dat een spiegel kan hebben. Met deze set leren kleuters figuren en kleuren te herkennen en wordt hun creativiteit gestimuleerd. En komen ze er even niet uit, de oplossing staat op de achterzijde van de kaart. Zo kunnen kinderen zelfstandig met deze set spelen.

Ik Leer Symmetrie - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Paw Patrol niks is te dol! Wie kent de pups niet? Met de PAW Patrol Ultimate Police Cruiser van Chase krijg je vijf voertuigen in één! Een auto, twee motoren, een helikopter en een boot zorgen ervoor dat de Ultimate Police Cruiser overal op voorbereid is. Deze enorme cruiser met spannende functies (zwaailichten en geluiden) brengen kleuters helemaal in hun eigen fantasiewereld met hun favoriete pups!

PAW Patrol Ultimate Police Cruiser

Louis Liaan van Megableu

Louis Liaan van Megableu  is een spel waarbij alles draait om Louis de aap. Deze aap hangt tussen twee lianen en heeft honger. Het eten kan aan Louis gehangen worden, maar pas op! Wordt het te zwaar dan vliegt al het eten in het rond. Niks zo onvoorspelbaar als Louis Liaan, want de ene keer heeft hij meer honger dan de andere keer. Dit spel wordt nog verwacht!

Louis Liaan Megableu - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

Jaak en de Bonenstaak

Ook Jaak en de Bonenstaak van Smartgames mag niet ontbreken in deze categorie. Zoals we gewend zijn behoort Smartgames regelmatig tot de genomineerden! In dit geval draait het om het helpen van Jaak, hij wil naar het kasteel in de wolken klimmen. Dit sprookjesachtige spel bevat 60 opdrachten waarbij puzzelstukken kantelen terwijl ze op hun plaats vallen. Kinderen moeten op voorhand goed plannen hoe ze de stukken op de ladder zetten!

Jaak en de Bonenstaak

Speelgoed van het Jaar 2020 – 6 & 7 jaar

Competitie en elkaar aftroeven, dit is wat kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 7 jaar vaak erg leuk vinden. En daar zijn heel veel spelletjes geschikt voor of dit nou een bordspel aan tafel is of een potje voetbal buiten. Competitie en elkaar aftroeven kan heel goed met het volgende speelgoed. Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 6 & 7 jaar:

LEGO Super Mario: Avonturen met Mario starter set

Yess, LEGO in combinatie met Super Mario! Met de LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario Starter Set wordt het zeker competitie en elkaar aftroeven! De set bevat een Mario figuur dat via lcd-schermen en een luidspreker directe reacties geeft. Kinderen kunnen virtuele munten verdienen en supergevechten aangaan met de Goomba en Bowser Jr.! Lees hier alles over LEGO Super Mario!

LEGO Super Mario Starter Set - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

Froggit van Smartgames

Met Froggit van Smartgames worden kinderen uitgedaagd om goed na te denken. Hoe leid je jouw kikkers veilig over de vijver zonder dat ze gegrepen worden door de vis. Of misschien nog wel belangrijker, zonder dat de kikkers van tegenspelers als eerst de overkant bereiken. Dit spel kan op twee verschillende moeilijkheidsniveaus gespeeld worden afhankelijk van de ervaring en leeftijd van de spelers. Lees hier onze review over Froggit van Smartgames!

Froggit

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

FurReal Mama Josie de Kangoeroe is interactief huisdierspeelgoed. En mama Josie is niet alleen, ze heeft maar liefst drie baby’s. Een jongen, een meisje en een…. verrassing! Pak alle drie de baby’s uit voor een ware gender-onthulling. En daarna kan de moeder lekker voor haar kleintjes zorgen. Mama Josie de Kangoeroe en haar kleintjes kennen meer dan 70 geluids- en bewegingsreacties!

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

Bank Attack van Megableu

Ga op jacht en kraak de kluis tijdens het spel Bank Attack van Megableu! Bij dit spel is het een kwestie van samenwerken en bevelen van de baas opvolgen. De stem van de baas komt uit de kluis, neem de juiste gereedschappen en ruil ze met je teamgenoten. Verdien geld en leg het parcours foutloos af. Alleen dan kan je Bank Attack van Megableu winnen. Wij hebben het al eens mogen testen, je leest onze review hier!

Bank Attack - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

Speelgoed van het Jaar 2020 – 8 & 9 jaar

Kinderen worden steeds leergieriger en dat zie je terug bij kinderen in de leeftijdscategorie 8 tot 9 jaar. Spelletjes spelen en kennis testen zijn favoriet. Of wat dacht je van constructiebouwwerken maken, meer leren over de wetenschap, ze zijn reuze nieuwsgierig! Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 8 & 9 jaar:

Color Addict

Een kleurrijk en meeslepend spel, dat is Color Addict! Dit spel is ideaal voor op spelletjesavonden met het hele gezin of voor op school of tijdens een feestje. Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen!

Color Addict

LEGO DOTS BFF armbandenset

Met de LEGO Dots BFF armbandenset maak je coole vriendschapsarmbandjes en deze kan je delen met je beste vrienden. Leg de armbanden neer en klik de kleurrijke LEGO dots erop. Doe inspiratie op door de bijgeleverde folder te bekijken of versier de armbanden zoals jij het wil. Denk je na het lezen ‘Wat zijn LEGO Dots?’ lees dan even ons artikel dat wij hier eerder over schreven, klik hier!

LEGO DOTS BFF Armbandenset - 41913 - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

LAMA van 999Games

LAMA van 999Games is een kaartspel waarbij je zo snel mogelijk al je kaarten moet afleggen. Doe je dit als eerste, dan mag je strafpunten teruggeven, maar ben je niet als eerste dan mag je strafpunten gaan optellen. Dit spel heeft een aantal hele simpele regels, speel je snel maar vergeet vooral niet om ook nog tactisch na te denken! Lees hier onze review over het LAMA kaartspel.

LAMA

Speelgoed van het Jaar 2020 – 10 & 11 jaar

Ook kinderen in de leeftijdscategorie 10 en 11 jaar zijn gek van spelletjes. Ook bouwen ze nog moeilijkere bouwwerken en beginnen ze zich te interesseren in techniek. Nog meer uitdaging dus! Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 10 & 11 jaar:

Overbooked

Overbooked van Jumbo is een spel waarbij je je bevindt op de drukste luchthaven van ons land. Je werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat alle passagiers een stoel in het vliegtuig krijgen. Dat is alleen wel even puzzelen, want sommige passagiers zitten het liefst bij het raam en andere liever in een groep. En nu blijkt het vliegtuig ook nog eens overboekt te zijn. Stel jij alle passagiers tevreden?

Overbooked van JUMBO - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

De Zoektocht naar El Dorado van 999Games

In de spel De Zoekstocht naar El Dorado draait het allemaal om de mysterieuze schat van El Dorado. Race tegen andere expeditieleiders door het oerwoud om als eerst de schat te bereiken. Dit spel maakt gebruik van het ‘deck building mechanisme’ waarbij een ideale mix van kaarten moet worden samengesteld.

De Zoektocht naar El Dorado

Cube Duel van SmartGames

Tijdens het spel Cube Duel van Smartgames creëren de spelers een kubus door om beurten een stuk van hun kleur in het spelbord te plaatsen. Probeer om zo veel mogelijk vierkanten in jouw kleur aan de 3 bovenzijden van de kubus te krijgen want dan win je het spel! Dit spel is ook alleen te spelen in de one-player training modus.

Cube Duel - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

Speelgoed van het Jaar 2020 – 12 t/m 17 jaar

Spellen rondom thema’s of waar je langer mee bezig bent. Dat is wat 12 t/m 17-jarige leuker beginnen te vinden. Ook het spelen in groepen wordt steeds leuker en bouwpakketten vallen ook in de smaak! Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 12 t/m 17 jaar:

Herrlof van Jolly Dutch

Herrlof van Jolly Dutch speelt zich af tijdens de Vikingperiode. Vier Vikingen vechten voor Herrlof: de winst en lof verdiend in oorlog. Wie wordt de volgende Viking koning? In dit slagenspel voor twee spelers speel je tot één van de spelers als eerste minstens 50 punten heeft. De speler met de meeste punten wint. Benieuwd naar dit spel? Lees dan onze review over Herrlof!

Herrlof van Joly Dutch - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

Stay Cool van 999Games

Stay Cool van 999Games is een partyspel waarin spelers simpele vragen moeten beantwoorden. Klinkt eenvoudig toch? De uitdaging zit hem er in dat je door 2 personen tegelijkertijd vragen worden gesteld. De ene vraag moet je goed beantwoorden terwijl de andere gespeld moet worden mt gekleurde dobbelstenen. Lukt het jou om te multitasken?

Stay Cool

Speelgoed van het Jaar 2020 – 18 plus

Speelgoed in de leeftijdscategorie 18 plus? Jazeker! Ook volwassenen spelen graag spelletjes, alleen of in groepsverband. Maar ook bouwpakketten zijn favoriet, genoeg volwassenen die LEGO bouwen! Dit zijn de genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 18 plus:

De Crew van 999Games

De Crew van 999Games is een coöperatief en uitdagend kaartspel. Een moderne variant van klaverjassen maar met een twist! Speel 50 missies uit zonder te praten, slechts beperkte communicatie is mogelijk. De missies zijn steeds anders en worden ook steeds moeilijker!

De Crew

Black Stories Uni Edition

Black Stories Uni Edition bevat gitzwarte raadsels die je samen moet oplossen. In dit spel is één speler de Raadselmeester, die het raadsel voorleest en de oplossing kent. Andere spelers stellen vragen die enkel met ja of nee beantwoord mogen worden. Los gezamenlijk het raadsel op rondom de campus, een veilige plek waar professoren en studenten verdwijnen op een geheimzinnige wijze. Durf jij het aan?

Black Stories Uni Edition - Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2020

Benieuwd welk speelgoed er gewonnen heeft? Je leest hier wie de winnaars zijn van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020!

Zo dit zijn ze voor dit jaar! Hebben jullie al favorieten zitten tussen de genomineerden van de Speelgoed van het Jaar 2020 verkiezing?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

  1. In de categorie o-3 jaar komt nog wel meer toch? Voorgaande jaren waren er ook altijd wel 4 kanshebbers. Ik vind het alleen jammer dat ze nooit iets met een categorie duurzaam speelgoed hebben gedaan. Juist in deze tijd zou speelgoed steeds meer eisen moeten krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.