Reviews Speelfiguren en Voertuigen Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Gouden tip voor de autoliefhebbers: Tonka!

Gouden tip voor de autoliefhebbers: Tonka! 12 maart 2021Leave a comment

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ๐Ÿ˜‰

Het woord ‘auto’ was nog net niet het eerste dat mijn zoontje kon zeggen. Toen hij twee jaar oud was, kende hij alle bekende merken en inmiddels mag hij van de juf niet meer bij het raam zitten. Jullie raden het al: onze kleuter is echt dol op auto’s. We kwamen erachter toen we op vakantie in Kroatiรซ waren en iets leuks voor hem wilden kopen. We gingen naar zo’n typisch vakantiewinkeltje waar ze handdoeken, opblaasbare spullen voor in het zwembad en souvenirtjes verkochten. Daar wees hij als 1-jarig ventje vanuit de buggy zo’n plastic kiepwagentje aan. We namen het mee en hij heeft er werkelijk de hele vakantie en daarna mee gespeeld. De liefde voor alles op wielen was geboren. Inmiddels heeft hij een hele verzameling en sinds kort is zijn wagenpark uitgebreid met een paar mooie exemplaren van Tonka!

Gedetailleerde metalen autootjes van Tonka

Wat gelijk opvalt aan de speelgoed voertuigen van Tonka is dat ze super gedetailleerd zijn. Nou ben ik geen auto-expert, maar het is duidelijk te zien dat aan de kleine details is gedacht. Dat maakt ze super echt en omdat ze van metaal zijn, liggen ze ook wat zwaarder in de hand. Het zijn geen goedkope weggooi autootjes die na een paar keer spelen geen wielen meer hebben. Want oh wat zijn er hier thuis al veel autootjes gesloopt en in de prullenbak terecht gekomen.

Toen mijn vader deze week bij ons thuis was en de nieuwe auto’s van mijn zoontje zag, viel hem gelijk op dat ze van Tonka waren. Hij kende het merk nog van vroeger. Dat kan zeker kloppen, want Tonka bestaat al sinds 1947. Inmiddels zijn er echt allerlei soorten te koop. Van kleine ‘Tonka mini movers’ tot de ‘Tonka mega machines’.

Josia heeft nu deze verzameling: de Tonka Combo Pack -Vuilniswagen en Cement Mixer, de blauwe Tonka vuilniswagen en de grote Mighty Mike Truck. Die laatste is het populairste voertuig van Tonka.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tonka1-1024x683.jpg

In de zandbak en op straat!

Wat ik zo leuk vind aan dit soort speelgoed is dat het echt aanzet tot spel. Onze kinderen zijn niet vies van wat schermtijd en ik probeer dat toch wel te matigen. Eerlijk is eerlijk, ze hebben voor hun spel ook echt niet zoveel nodig. Neem nou zo’n kleine cementmixer. Het maakt geen geluid en je kan er eigenlijk alleen mee rijden, maar toch is onze zoon er uren zoet mee. Hij bedenkt hele verhalen en ik hoor continue getoeter als hij ermee speelt.

Bij de combo pack zat ook nog een zakje magnetisch zand. Het voordeel van dat zand is dat het niet heel je huis doorgaat, maar dat het bij elkaar blijft omdat het magnetisch is. Ik heb het zand op een dienblad liggen en zo kan onze autofan lekker aan tafel met z’n voertuigen spelen.

Maar ze gaan ook geregeld mee naar buiten in de zandbak. Fijn dat we de lente tegemoet gaan!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Tonka5-1024x683.jpg

Een groot succes!

Toen ik wist dat de voertuigen bezorgd zouden worden, had ik mijn zoontje verteld dat er na schooltijd een cadeautje voor hem klaar zou staan. Hij vroeg natuurlijk gelijk of het auto’s waren. Hij was ’s middags echt door het dolle heen en er ontstond gelijk ruzie met zijn zusje. Die wilde natuurlijk ook met het nieuwe speelgoed spelen.

De auto’s zijn nu echt zijn favoriet. Het is ook echt ontzettend mooi speelgoed. Ze zijn wat prijziger dan de goedkope varianten die bijvoorbeeld bij de Action liggen, maar je kan het echt totaal niet met elkaar vergelijken. Dit is volgens mij echt speelgoed dat jaren meegaat en je later op zolder kan bewaren voor een volgende generatie. Duurzaam dus!

Oh en nog een grappig verhaaltje om mee af te sluiten: mijn zoontje is er heilig van overtuigd dat hij de auto’s van de pakketbezorger heeft gekregen. Wat een schat die postbode ๐Ÿ˜‰

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.