Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Griezelen met ‘Mijn dikke vette zombiegoudvis’

Griezelen met ‘Mijn dikke vette zombiegoudvis’ 27 maart 2021Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Mijn dikke vette zombiegoudvis

Dit keer schrijven we een recensie over een griezelboek; Mijn dikke vette zombiegoudvis van schrijver Mo O’Hara. Het is een New York Times-bestseller die al in meer dan tien landen is verschenen. Dat belooft wat. Op de voorkant staat meteen een grote waarschuwing: “Kijk niet in zijn ogen!” Nou, dat gaan we ook zeker niet doen. Want waar deze angstaanjagende goudvis allemaal toe in staat is?

Waar gaat het boek over?

Als Toms gemene broer Mark op een dag thuiskomt met een goudvis om op te experimenteren, besluiten Tom en Pradeep, zijn beste vriend en buurjongen, dat het tijd is om in te grijpen. Maar ze zijn net te laat en Mark heeft al rare groene stofjes in de kom van Frankie de goudvis gegoten. Tom en Pradeep vinden Frankie spartelend in zijn kom en besluiten hem te redden door hem een schok te geven met een batterij. Maar dan gebeurt er iets dat ze ab-so-luut niet hadden verwacht: de vis komt weer tot leven… Het is een zombiegoudvis! En de vis is vastbesloten wraak te nemen op Mark…

Zombievis Frankie doet er alles aan om te ontsnappen om zo wraak te nemen op Mark. Met zijn ogen kan hij iedereen hypnotiseren en hen laten doen wat hij wil. Frankie wil Mark uit de weg ruimen, maar Mark wil ook Frankie door de wc spoelen. Tom en Pradeep zitten er tussenin. Zij proberen Frankie te beschermen voor Mark maar ze willen tegelijkertijd ook niet dat zijn broer –  ondanks dat hij een kwaadaardige professor is – iets overkomt. Dus ze beschermen hem ook tegen de moordlustige neigingen van Frankie. Volgen jullie het nog?

Het zorgt in ieder geval voor hilarische situaties. Zombie goudvis Frankie heeft door het gif ook superkrachten gekregen. Dus hij klimt zelfstandig in zijn waterzak met een skateboard een glijbaan op om er vervolgens keihard vanaf te rijden en Mark een hersenschudding te bezorgen. Uiteindelijk besluit Mark een kwaadaardig verbond te sluiten met de broer van Pradeep. Hij is een kwaardaardig computergenie. Ze richten KILLL op. Dat is de afkorting van Kleine Irritante Loserbroertjes Leggen het Loodje. Niet alleen Tom en Pradeep moeten eraan. Ze willen de macht over alle kleine broertjes en zusjes  En om dat doel te bereiken, hebben ze de hypnotiserende krachten nodig van zombie vis Frankie. 

Ik dacht dat Vayèn inmiddels wel oud genoeg was om spannende boeken te lezen. Maar de zombie goudvis op de voorkant schrok haar een beetje af. De aanbevolen leeftijd voor Mijn dikke vette zombiegoudvis is zeven jaar, maar met wat gevoelige kinderen zou ik misschien iets langer wachten. We hebben de eerste paar hoofdstukken samen gelezen en uiteindelijk kreeg ze de smaak te pakken. Het zijn korte hoofdstukken en daardoor makkelijk behapbaar voor de jonge lezers. En telkens eindigt zo’n hoofdstuk met een spannende cliffhanger waardoor het boek moeilijk weg te leggen is. De stukken tekst worden afgewisseld met grappige cartoonachtige illustraties. Het boek is een ideaal cadeau voor stoere jongens, als je het mij vraagt. En goed om te onthouden, Mijn dikke vette zombiegoudvis heeft een happy end EN krijgt een vervolg. Die wordt dit najaar verwacht!

Meer lezen met Karlijn en haar dochters? Lees hier haar review van Ik ga bij Japie wonen

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.