Boeken, School en Vrije tijd

Grimwoud – Het bont vliegt in het rond

Grimwoud – Het bont vliegt in het rond 4 maart 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Grimwoud - Het bont vliegt in het rond 5

Er is een nieuw deel in de serie van Grimwoud. Dit is een serie van Nadia Shireen. Zij schreef al meerdere prentenboeken die in de prijzen vielen. Grimwoud is haar eerste serie voor jonge lezers. Hier kun je onze review lezen van het eerste deel. Onlangs kregen wij het tweede deel toegestuurd: Het bont vliegt in het rond. En vandaag lees je onze review daarvan!

Grimwoud

Eerst even terug naar het oorspronkelijke verhaal van Grimwoud. Het verhaal gaat over twee vosjes, Ted en Nikkie. Zij zijn broer en zus en in deel 1 hadden ze het aan de stok met Prinses Poekie. Dat is een gemene straatkat. Daarom vertrokken ze naar Grimwoud, waar broer en zus hoopten op rust. Maar helaas in het woud liepen allemaal rare types rond en ook de prinses kwam nog om de hoek kijken.

Het bont vliegt in het rond

In Het bont vliegt in het rond zijn de vosjes nog steeds in Grimwoud. En ze zijn er gelukkig! Maar dan komt er opeens een vreemdeling die dreigt het bos te vernietigen. Ted en Nikkie komen samen met hun vrienden in actie om hun thuis te beschermen. Ook dit avontuur zit uiteraard weer vol gekkigheid en grappen, zoals we dat uit het eerste deel kennen. Het verhaal wordt begeleidt door Erik Dynamiet, een pissebed. En ondertussen wordt ook nog het grootste glitterkanon ter wereld gemaakt.

Wat vindt Spencer van het boek?

Spencer is 8 en vindt lezen helemaal geweldig. Hij vond deel 1 van Grimwoud erg leuk en was blij dat we ook deel 2 kregen. Het boek is in dezelfde stijl als het eerste deel met afwisselende lettertypes, gekke grapjes enzo tussendoor en illustraties. Er zitten veel grapjes in het boek waar Spencer erg om moest lachen. Zo moet het konijntje Bibi scheetjes laten als ze haar favoriete snackje eet en komt er een recept voorbij van martelmuesli waar je onder meer lege slakkenhuizen in doet. Omdat het boek zo bizar is, deed het me soms een beetje denken aan de reeks van De Waanzinnige Boomhut waar ook de meest bizarre dingen voorbij komen. Een reeks die Spencer overigens ook erg leuk vindt. Het bont vliegt in het rond is een waardig tweede deel voor de serie van Grimwoud. Spencer kijkt alvast uit naar het derde deel!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.