Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Grimwoud | Nieuwe serie voor jonge lezers

Grimwoud | Nieuwe serie voor jonge lezers 1 juni 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Grimwoud

Ons zoontje Spencer (7) is een enorme boekenwurm. De boeken zijn hier thuis niet aan te slepen. Spencer is wel erg kritisch, lang niet alles wat hij leest vindt hij leuk. Maar hij heeft een nieuw favoriet boek: Grimwoud. Dit is een boek van Nadia Shireen. Zij schreef al meerdere prentenboeken die in de prijzen vielen. Grimwoud is haar eerste serie voor jonge lezers. Het boek telt 230 pagina’s en kost ongeveer 15 euro.

Grimwoud

Grimwoud gaat over Ted en Nikkie, twee vosjes. Broer en zus hebben het aan de stok met Prinses Poekie. Dat is een hele akelige straatkat. En ook een verwende straatkat, want Poekie houdt niet van delen. Het voedsel dat op straat te vinden is, wil ze zeker niet delen met een stel vossen. Met een hotdogbroodje gaat alles mis. De twee vosjes besluiten te vertrekken, naar Grimwoud. Daar hopen ze op rust in de natuur. Maar hier komt weinig van terecht. In Grimwoud krijgen ze te maken met toneelspelende eenden, rovende roofvogels, stampende konijnen en nog veel meer vreemde figuren. Tot overmaat van ramp heeft Prinses Poekie de twee ook nog opgespoord. Als dat maar goedkomt….

Wat vinden wij van het boek?

De kaft en de stijl van het boeken spraken Spencer gelijk aan. Het boek wisselt lettertypes en zwart/wit illustraties af. Hierdoor is het boek vermakelijk om naar te kijken en te lezen. Het is vlot geschreven en erg geestig. De meest grappige incidenten komen voorbij. De favoriet van Spencer en mij is het hotdogbroodje-incident. Zonder al teveel in detail te treden, dit voorval (en de gevolgen ervan!) zijn erg geestig. Prinses Poekie op zich is al een attractie. Het boek is best absurd en zit vol fantasierijke figuren en aparte dingen. Zo krijg je een overzicht van de eekhoorn-oorlogen in Grimwoud. Of wat dacht je van een uitleg van het spel Boombonk. Het boek is vrij absurdistisch en wat je knotsgek zou kunnen noemen, maar dat is tegelijk de kracht ervan. De fantasie is eindeloos en ik was echt verbaasd wat Nadia Shireen allemaal bedacht heeft.

Spencer leest elke dag in Grimwoud en ik hoor hem geregeld lachen om alle grappige dingen die erin staan. Hij vindt het een ontzettend leuk boek. Het is dan ook zeker geschikt voor een kind van 7. Voor 15 euro vind ik het een mooi boek, niet duur! Inmiddels heb ik het boek zelf ook gelezen en ik snap Spencers fascinatie met het boek wel. Hopelijk komt er snel een deel 2!!

Meer lezen? Lees hier de review van Een corso vol verrassingen.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.