Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Held of schurk | Een te gekke geschiedenis

Held of schurk | Een te gekke geschiedenis 19 januari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (5).

Held of schurk

Lezen, lezen, lezen. Ons zoontje Spencer (8) doet niets liever. Naast zijn eindeloze voorraad Donald Ducks, vindt hij vooral boeken waar hij wat van opsteekt erg leuk. Hij is dan ook erg nieuwsgierig en stelt 100 vragen. En van sommige boeken steek ik zelf ook nog wat op, zoals Held of schurk. Dit boek van Benjamin Goyvaerts en Yasmina Faid kregen we onlangs toegestuurd en heeft als ondertitel Een te gekke geschiedenis. Dat belooft wat!

Held of schurk

Benjamin Goyvaerts ken je misschien van de podcast Geschiedenis voor herbeginners. Benjamin vindt als enthousiaste geschiedenisleerkracht dat geschiedenis voor kinderen ook wel eens wat gekker mocht zijn. Held of schurk staat vol met historische figuren zoals Karel de Grote, Columbus en nog velen anderen. En wat is een farao eigenlijk? En wat neem je als farao mee je graftombe in? Bordspelletjes, voor als het leven na de dood doodsaai blijkt te zijn. Het boek is erg humoristisch opgeschreven en staat vol met grappige leuke feitjes en is echt heel leerzaam. Ook voor mij.

Wat vindt Spencer van het boek?

Held of schurk

Spencer vond het boek ontzettend leuk en leerzaam. Geregeld hoorde ik hem gniffelen om de grapjes die in het boek staan. Ik krijg ook steeds overhoringen of ik moet bijvoorbeeld een foto van Josephine Baker opzoeken. Wist je dat zij ook spion was? Het boek wordt aangeraden voor 10 jaar, maar Spencer is pas 8. Ondanks dat sommige woorden nog een beetje moeilijk waren, kon hij het goed zelfstandig lezen. Omdat het erg humoristisch opgeschreven is, vond hij het ook niet eng. Zelfs niet als de schurk wel hele erge dingen op zijn geweten had. Kortom: Held of schurk is een erg leuk boek voor kinderen die willen lezen én leren!

Meer lezen? Lees hier onze review van Mijn dikke vette zombiegoudvis.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.