Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Het dikke dinoboek | versjes en weetjes over dino’s

Het dikke dinoboek | versjes en weetjes over dino’s 15 juli 2021Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Het dikke dinoboek

Net als veel kinderen is ons zoontje (6) helemaal idolaat van dinosaurussen. Hij wil er zo veel mogelijk over weten en heeft allerlei speelgoed ervan. Maar een toegankelijk informatief boek voor zijn leeftijd over dino’s dat is nog niet zo makkelijk te vinden. Maar nu is er Het dikke dinoboek van Marianne Busser en Ron Schröder. Een mooi dik boek vol met allerlei soorten dino’s.

Het dikke dinoboek

Het dikke dinoboek is een grappig en leerzaam boek, dat vol staat met versjes en weetjes over dino’s en andere dieren die al zijn uitgestorven. Wist jij bijvoorbeeld dat de Brachiosaurus met een snelheid van 1200 meter per seconde met zijn staart kon meppen, dat de naam Iguanodon ‘leguaantand’ betekent, en dat veel supergrote dino’s echt píépkleine hersenen hadden? Al deze feitjes zijn opgeschreven in korte versjes, wat het erg toegankelijk maakt voor jongere kinderen. Overigens is het ook erg leerzaam voor de ouders!

Vindt een knappe wetenschapper
heel veel botjes bij elkaar
brengt hij ze naar een museum
maar dan is hij nog niet klaar

Had de dino mooie veren
of was hij volkomen kaal
zou hij brullen, piepen, fluiten
en wat at hij allemaal?

Dinoversjes, dinoweetjes, dinopret!

Het dikke dinoboek

Marianne Busser en Ron Schröder

Het dikke dinoboek is een boek van Marianne Busser (1958) en Ron Schröder (1958). Waarschijnlijk heb je wel iets van hen in de kast staan. Zij hebben namelijk al meer dan 400 (!!) boeken geschreven samen. Eén van onze favorieten daarvan is Het knapste varken van de hele wereld, een boek dat hier nog wekelijks tevoorschijn komt. Grappig weetje: Het dikke dinoboek was een idee van hun kleinzoon Tibbe. Hij is gek van dino’s en wilde er graag een leuk boek over hebben. Dat hebben Marianne en Ron dus gelijk geregeld!

Wat vond Spencer van het boek?

Spencer is helemaal gek van dino’s en we hebben al meerdere boeken erover. Sinds kort kan hij zelf lezen, maar het is lastig om een boek te vinden dat toegankelijk is voor hem. Het dikke dinoboek voldoet daar perfect aan. Het zijn allemaal korte versjes die hij zelf kan lezen. Uiteraard met hulp van ons als het gaat om sommige dinonamen. Het is een slim opgezet boek, omdat je op een hele laagdrempelige manier ontzettend veel leert. Al met al zijn wij erg blij met het boek en zullen we het zeker nog vaak pakken!

Het dikke dinoboek

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 38 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (6) en Jasmijn (4).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.