Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

Het dikke vogelboek | Review

Het dikke vogelboek | Review 13 juli 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Het dikke vogelboek

Alles leren over vogels! Dat kan met Het dikke vogelboek van Marianne Busser en Ron Schröder. Een boek vol versjes en weetjes over vogels die je in Nederland en België kunt vinden. Erg leerzaam dus. Wij mochten het reviewen dus vandaag lees je wat we ervan vinden!

Het dikke vogelboek

Het dikke vogelboek is een leerzaam boek met dus allemaal versjes en weetjes over vogels in Nederland en België. Zo leer je bijvoorbeeld dat een ijsvogel helemaal niet van strenge winters houdt. En waarom wordt een aalscholver eigenlijk konteklopper genoemd? En wist je dat eksters echt van alles eten? En hoe versiert een buizerd een vrouwtje?

Marianne Busser en Ron Schröder

Het dikke vogelboek is een boek van Marianne Busser (1958) en Ron Schröder (1958). Waarschijnlijk heb je wel iets van hen in de kast staan. Zij hebben namelijk al meer dan 400 (!!) boeken geschreven samen. Eén van onze favorieten daarvan is Het knapste varken van de hele wereld, een boek dat hier nog wekelijks tevoorschijn komt. Het dikke vogelboek is een boek uit dezelfde serie als Het dikke dinoboek.

Wat vinden wij van het boek?

Spencer (7) is erg nieuwsgierig en leergierig dus vind ik dit soort boeken altijd leuk voor hem. Hij vraagt me geregeld van alles over vogels en de natuur, maar ik heb op lang niet alles antwoord. Daarvoor zijn dit soort boeken ideaal. Hij leest elke dag wel een paar versjes en feitjes om vervolgens ons daar mee te onderwijzen 😉 Erg grappig om te zien dat hij zoveel oppikt van een kinderboek. Ideaal dus, want sowieso is lezen goed en dit soort boeken zijn ook nog eens erg leerzaam. Marianne Busser en Ron Schröder zijn niet voor niets al jarenlang enorm succesvol. Wij snappen het wel!

Het dikke vogelboek

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 39 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (7) en Jasmijn (5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.