Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Het Grote boek van Mannetje Koek | Review

Het Grote boek van Mannetje Koek | Review 25 oktober 2022Leave a comment
Het grote boek van Mannetje Koek

Boekjes, je kunt er niet genoeg van hebben vind ik. Lynn vindt lezen geweldig en ze pakt regelmatig een boekje en geeft deze aan, zodat ik die ga voorlezen. Het Grote boek van Mannetje Koek wilde ik daarom graag reviewen.

Het Grote boek van Mannetje Koek

Het Grote boek van Mannetje Koek is een groot boek met 45 pagina’s. Er staan heel veel plaatjes in met korte stukjes tekst. Elke zin heeft een eigen plaatje, waardoor het een leuk ogend boek is. In het boek staan 12 korte verhalen over verschillende thema’s. Zo is er een verhaal over een verjaardag en over vakantie, maar ook over een droevig afscheid.

Het is een boek met veelzijdige verhalen, waardoor het voor elk moment leuk is om voor te lezen. Doordat er veel plaatjes in staan, is het voor Lynn ook leuk om naar te kijken. De illustraties zijn heel gedetailleerd, dus is er veel op te zien. Die gedetailleerde illustraties zijn van Pieter Gaudesaboos, die onlangs de kinderliteratuurprijs De Boon én een Zilveren Griffel in de wacht sleepte.

Mannetje Koek

Mannetje Koek is een mannetje in de vorm van, hoe kan het ook anders, een koekje. De verhalen zijn ‘geschreven’ door Mannetje Koek en elk verhaal gaat over zijn vrienden: Cactus, Ballon, Bliep, de Erwtjes, Modderman, Sheriff Suikerklont, Citroen en de Zusjes Banaan. Hoe meer verhalen je leest, hoe meer je de vrienden leert kennen.

Wat vind ik ervan?

Ik vind Het Grote boek van Mannetje Koek een leuk boek. Het is groot, waardoor het niet makkelijk is om mee te nemen, maar voor thuis is het een leuk boek om voor te lezen. De verhalen zijn veelzijdig en de plaatjes gedetailleerd. Er is veel te zien en te ontdekken. Als Lynn iets ouder is, kan ze ook veel van de verhalen leren verwacht ik. Al met al, erg leuk!

Meer lezen met Miranda en haar dochter Lynn? Lees hier de review van Pit van Maggie Li.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.