Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Verlopen winacties

Jeppo’s flapjesboeken | Voor de allerkleinste lezers

Jeppo’s flapjesboeken | Voor de allerkleinste lezers 27 augustus 202212 Comments

Lynn is bijna 1 en begint nu ook ‘zelf’ te lezen. Ze bladert door een boekje en gaat brabbelen. Heel schattig om te zien. Flapjesboeken begint ze ook beter te begrijpen. De flapjes probeert ze echt te openen. Soms trekt ze iets te hard en scheurt het, maar dat hoort erbij. Ik mocht twee flapjesboekjes van de Jeppo serie reviewen. Het gaat om Jeppo’s slaapfeestje en Waar is Jeppo’s vriendje?

Jeppo’s slaapfeestje

Jeppo is een tijger en beleeft verschillende avonturen met zijn vriendjes. Het eerste boek heet Jeppo’s slaapfeestje. Hij gaat bij zijn vriendinnetje Torre logeren, samen met 2 andere vriendjes. Op bijna elke bladzijde zit een flapje, op een paar bladzijdes na. Achter de flapjes staat vaak ook nog tekst geschreven of zie je alleen een plaatje. Zo kun je bijvoorbeeld achter een flapje zien wat Jeppo meeneemt in zijn koffertje en hoe de nieuwe pyjama van Torre eruitziet onder haar badjas. Het verhaal vind ik erg leuk en herkenbaar. Jeppo vindt het erg spannend om uit logeren te gaan en krijgt eenmaal daar heimwee naar huis.

Waar is Jeppo’s vriendje?

Het andere boekje heet Waar is Jeppo’s vriendje? Jeppo gaat samen met een paar vriendjes spelen in de speeltuin, maar ze missen hun vriendje Ollie. Ze gaan naar hem op zoek. Elke keer als ze denken dat ze hem gevonden hebben, moet je een flapje openen. Pas aan het einde van het boek zit Ollie echt achter het flapje.

Beide boekjes zijn leuk geschreven. Niet moeilijk en lekker vlot. Perfect om voor het slapen voor te lezen. Ook de plaatjes spreken mij aan. Het is simpel getekend en de kleuren zijn zacht. Wanneer Lynn wat ouder is en zelf kan lezen, zijn deze boekjes ook geschikt. De verhalen zijn herkenbaar en ik denk dat het door de flapjes lang interessante boekjes zullen blijven.

Meer boekjes voor de kleintjes? Lees hier alles over Wat gaat er in de emmer, nijntje?

12 comments

  1. Wat een schattige boekjes voor onze kleindochter Alexie ze word in December 3 jaar
    Maar ze mag graag door boekjes heen bladeren en verhaaltjes er bij vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.