Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Verlopen winacties

Review | Kerst bij Muis

Review | Kerst bij Muis 12 december 201914 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Kerst bij Muis - kinderboek

Met Kerstmis in het vooruitzicht worden er hier weer veel kerstboekjes gelezen. Fenna (5 jaar) kan er enorm van genieten en wilde er deze week speciaal voor naar de bibliotheek. Tot die tijd hebben we genoten van het boekje Kerst bij Muis van Pauline Baartmans.

Kerst bij Muis

Het boek Kerst bij Muis is geschreven door Pauline Baartmans en gaat natuurlijk over Kerstmis. Muis en Beer gaan samen aan de slag om het huis gezellig te maken, een kerstboom te kopen, lichtjes op te hangen en nog veel meer. Het verhaal wordt ondersteund daar prachtige illustraties geschikt voor (jonge) kinderen. De verhaaltjes worden niet gewoon ‘vertelt’ maar het zijn verhaaltjes op rijm!

Kerst bij Muis - kinderboek

Wat vinden wij van het boek?

Fenna is gek van dieren en van boekjes lezen voor het slapen gaan. En daarvoor is het kinderboek Kerst bij Muis ideaal! Het boekje duurt niet te lang, dus kan gemakkelijk voor het slapen gaan voorgelezen worden. Daarnaast wordt het boek ondersteunt door prachtige illustraties, waar je naar blijft kijken! Muis is nou eenmaal heel schattig.

Kerst bij Muis - kinderboek

Het verhaal past ook helemaal bij het vieren van Kerstmis. En het wordt al rijmend verteld. Iets wat Fenna ontzettend leuk vind, na twee keer lezen begon ze al de rijmpjes af te maken. En bij dit boekje blijft het niet alleen bij lezen. Eigenlijk is het namelijk ook een klein zoekboek! In het begin van het boek vind je een pagina met items die gezocht kunnen worden tijdens het lezen. En laten zoekboeken hier nou heel populair zijn in huis.

Kerst bij Muis - kinderboek

Wat mij betreft een heel leuk boek om te lezen. Het huis van Muis wordt in kerstsferen gebracht en er wordt samen met vriendjes een kerstfeest gevierd. Fenna was zo enthousiast dat het boekje ook al mee naar school is geweest, waar de juf het aan de hele klas heeft voorgelezen.

Thuis bij Muis

Kerst bij Muis is niet het enige boekje waarin Muis de hoofdrol speelt. Er is ook het boek Thuis bij Muis dat zelfs een Sardes Leespluim heeft gewonnen. Dit boekje wordt omschreven als een gezellig boekje, met leuke grapjes en zeer geschikt voor peuters en kleuters. Dit boekje gaat dan bij ons ook op het verlanglijstje!

Kennen jullie de boeken Kerst bij Muis en Thuis bij Muis al?

Kerst bij Muis

€14.95
8.9

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.5/10

Leesplezier

9.3/10

Pros

 • Rijmend geschreven
 • Prachtige illustraties
 • Liefdevol verhaal

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

14 comments

 1. Wij hebben nu kerstboekjes van de bieb. Mijn dochtertje is er dol op. Een eigen kerstboek hebben we nog niet, hopelijk binnenkort wel 😉🍀

 2. Wat een prachtig boek! Heerlijk om uit voor te lezen. Mijn dochter leert ook net lezen, wat zou het geweldig zijn als ze dit mooie boek voor ons kan voorlezen tijdens de kerst. Het zou een mooie traditie kunnen worden en wat zou het mooi zijn als ze dit boekje en de traditie later kan doorgeven aan haar kind. Leuke winactie! Fijne feestdagen!

  1. Wat mooi zo’n lief kerstverhaal met dat muisje en ook nog op rijm. Geweldig voor mijn 3 jarige dochter. Ik doe graag mee.

 3. Jammer, ik heb geen facebook en instagram om privéredenen, maar volg op Bloglovin.
  Heel graag zou ik mee willen doen voor dit leuke boekje.
  Daar maak ik mijn kleindochter heel blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.